destination taste!

ΑΡΝΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΑΡΝΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΑΡΝΑΚΙ ΡΑΓΟΥ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

: 4-6
: 30 min
: 2 hr

Το ραγού είναι ένα φαγητό κατσαρόλας με πολύ πηχτή και μελωμένη σαλτσούλα. Το αρνάκι είναι ένα κρέας που γίνεται πολύ τρυφερό όταν το μαγειρεύω με αυτόν τον τρόπο. Και επειδή σε όλους αρέσει το ζυμαρικό, φρόντισα να τα «παντρέψω» με τις παραδοσιακές χυλοπίτες.

Matériaux
  • 500 γρ. χυλοπίτες
  • 1.200 γρ. αρνάκι από μπούτι, κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρασί κόκκινο
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 λίτρο ζωμό κρέατος
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ξερό
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο, ξερό
  • αλάτι
  • 200 γρ. ξερή μυζήθρα, τριμμένη
Instructions
  • Étape 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Βάζω μια στρώση αρνάκι και σοτάρω μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζω τις μπουκιές του αρνιού με τρυπητή κουτάλα και επαναλαμβάνω τη διαδικασία (πάντα σε μονή στρώση) μέχρι να τελειώσω με όλο το κρέας.
  • Étape 2 Κρατάω το κρέας σε ένα μπολ και ρίχνω στην κατσαρόλα το κρεμμύδι. Σοτάρω για 3-4 λεπτά και προσθέτω το σκόρδο. Μόλις μυρίσει ρίχνω το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω τα ντοματάκια, το ζωμό, το τσίλι, τα μυρωδικά και βράζω τη σάλτσα για 3-4 λεπτά.
  • Étape 3 Επαναφέρω το κρέας στην κατσαρόλα, αλατίζω και χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά. Σκεπάζω την κατσαρόλα και βράζω για 2 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.
  • Étape 4 Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζω τις χυλοπίτες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τις σουρώνω και τις επαναφέρω στην κατσαρόλα. Πασπαλίζω με την μυζήθρα και ανακατεύω καλά.
  • Étape 5 Απλώνω τις χυλοπίτες σε μια πιατέλα και σερβίρω επάνω το ραγού.

Related Posts

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το βασικό συστατικό των μπιφτεκιών είναι τα μαυρομάτικα φασόλια , τα οποία αποτελούν μια από τις πιο θρεπτικές επιλογές οσπρίων. Τα μαυρομάτικα είναι άριστη πηγή σιδήρου γεγονός που τα καθιστά απαραίτητη τροφή για τα κορίτσια από 13 ετών άνω…

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ ΒΥΣΣΙΝΟ

Πεντανόστιμες ατομικές πιτούλες με αφράτη κρέμα γαλατόπιτας αλλά και γλυκό κουταλιού βύσσινο. Το βύσσινο πρέπει να είναι καλά στραγγισμένο από το σιρόπι του για να μην δώσει περισσότερη υγρασία στην κρέμα.



Subscribe