destination taste!

ΑΡΝΑΚΙ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ

ΑΡΝΑΚΙ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ

ΑΡΝΑΚΙ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟ

: 6
: 30 min
: 1 hr 30 min

Μην ξεχάσετε ποτέ: αν δεν σερβίρετε ένα φαγητό με αυγολέμονο αμέσως, μην σκεπάσετε την κατσαρόλα γιατί το αυγολέμονο θα κόψει και θα πάει ο κόπος σας χαμένος!

Matériaux
  • 1½ - 2 κιλά αρνίσιο μπούτι (ή αρνίσια σπάλα), με το κόκαλο, κομμένο σε μέτρια κομμάτια-μερίδες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 καρότο, κατά προτίμηση βιολογικό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 - 3 μπαχάρια
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
  • 1 σελινόριζα μεγάλη, κατά προτίμηση βιολογική, καθαρισμένη και κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 4 πράσα, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 μεγάλο ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, χωριστά ο κρόκος από το ασπράδι
Instructions
  • Étape 1 Βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα κομμάτια του αρνιού, τα δαφνόφυλλα, το καρότο, τα μπαχάρια και νερό τόσο ώστε να φτάσει μέχρι τη μέση της κατσαρόλας. Ζεσταίνω μέχρι το νερό να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και βράζω τα υλικά για 30 λεπτά.
  • Étape 2 Βγάζω το κρέας με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνω να στραγγίξει καλά. Σουρώνω το ζωμό και τον βάζω σε ένα μπολ (πρέπει να είναι ½ λίτρο. Αν δεν φτάνει, συμπληρώνω με λίγο καυτό νερό).
  • Étape 3 Πλένω και σκουπίζω καλά την κατσαρόλα. Ρίχνω εκεί το ελαιόλαδο και το ζεσταίνω σε δυνατή φωτιά. Προσθέτω τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρω για 5 – 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές. Προσθέτω τα ξερά κρεμμύδια και τα σοτάρω για 2 – 3 λεπτά. Πασπαλίζω με το αλεύρι, ανακατεύω καλά για να απλωθεί παντού και σβήνω με το κρασί. Το βράζω για 2 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτω το ζωμό που έχω αφήσει κατά μέρος.
  • Étape 4 Τον αφήνω να πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω την κατσαρόλα. Μαγειρεύω το φαγητό για 30 λεπτά και προσθέτω τη σελινόριζα, τα πράσα, το σέλινο και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνω και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 30 λεπτά, με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
  • Étape 5 Για το αυγολέμονο: Σε ένα μπολ χτυπάω καλά το ασπράδι με το μίξερ χειρός ή το σύρμα, μέχρι να γίνει μαρέγκα, προσθέτω τον κρόκο, χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθεί καλά με τη μαρέγκα και σταδιακά ρίχνω το χυμό λεμονιού σε αργή ροή, χτυπώντας καλά. Παίρνω λίγο-λίγο αρκετό από το ζουμί του φαγητού και τον ρίχνω σε αργή ροή στο αυγολέμονο, χτυπώντας διαρκώς, μέχρι να ζεσταθεί.
  • Étape 6 Τραβάω από τη φωτιά την κατσαρόλα με το κρέας και προσθέτω το αυγολέμονο. Ανακινώ καλά την κατσαρόλα για να απλωθεί παντού το αυγολέμονο και σερβίρω αμέσως.


Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Αγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό που φτιάχνω συχνά αφού έχω φροντίσει από την Άνοιξη να αγοράσω αγκινάρες και αφού τις καθαρίσω να τις διατηρήσω σε άλμη. Φυσικά, στην εποχή τους τις χρησιμοποιώ φρέσκες.

ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΣΥΚΑ;

ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΣΥΚΑ;

Ξέρατε ότι τα σύκα ήταν γνωστά κι αγαπητά από την αρχαιότητα; Πέρα από την γλυκιά γεύση τους , τα σύκα έχουν από τη φύση τους πολλά θρεπτικά συστατικά και ωφέλιμα φυτοχημικά, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Τα αποξηραμένα σύκα θα μπορούσαν να θεωρηθούν και συμπυκνωμένη πηγή βιταμινών […]