destination taste!

ΑΡΝΑΚΙ ΕΞΟΧΙΚΟ

ΑΡΝΑΚΙ ΕΞΟΧΙΚΟ

ΑΡΝΑΚΙ ΕΞΟΧΙΚΟ

: 6
: 20 min
: 1 hr 30 min
           
: 30 min

Όσα ρολάκια κρέατος κι αν σκαρφιστώ, όσα αρνίσια καρέ-κορώνα κι αν γεμίσω, όσες μαριναρισμένες αρνίσιες κοτολέτες κι αν ψήσω, από το πασχαλινό μου τραπέζι δεν μπορεί να λείπει ένα λαχταριστό παραδοσιακό αρνάκι εξοχικό, ρουμελιώτικο και ασυναγώνιστο. Εσείς μπορείτε να πειραματιστείτε με τα υλικά: βάλτε αρακά, μάραθο, άνηθο, ανθότυρο ή φέτα, κομμάτια ντομάτας και ό,τι άλλο εμπνευστείτε!

Matériaux
  • 1½ - 2 κιλά αρνίσιο μπουτάκι χωρίς κόκαλα, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε τέταρτα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 - 3 βιολογικά καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 βιολογικές, μέτριες πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού Μαυροδάφνη
  • 1 κουτ. σούπας ξερό δεντρολίβανο, κοπανισμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη (αν δεν σας αρέσει το κύμινο βάλτε 1 κουτ. σούπας από διάφορα ξερά μυρωδικά, ανάμεικτα, όπως μαντζουράνα, θυμάρι, ρίγανη κ.ά.)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 12 μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας, κομμένα σε τετράγωνο σχήμα
Instructions
  • Étape 1 Σε μια λεκάνη βάζω όλα τα υλικά, τα αλατοπιπερώνω γενναιόδωρα και τα ανακατεύω καλά με τα χέρια μου. Σκεπάζω τη λεκάνη και τη βάζω για 30 λεπτά στο ψυγείο για να μαριναριστεί το κρέας.
  • Étape 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
  • Étape 3 Χωρίζω τα κομμάτια λαδόκολλας ανά δύο, φτιάχνοντας έτσι 6 διπλά κομμάτια λαδόκολλας. Μοιράζω το μείγμα του κρέατος στα 6 διπλά φύλλα και φροντίζω να βάλω από όλα τα υλικά σε κάθε πακέτο. Τυλίγω τις λαδόκολλες σε πακετάκια, σφίγγοντας καλά. Αν χρειαστεί, τα δένω με σπάγκο για να μην ανοίξουν.
  • Étape 4 Τα βάζω σε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί και τα ψήνω για 1½ ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
  • Étape 5 Βάζω από ένα πακέτο σε κάθε πιάτο και αφήνω τους καλεσμένους μου να ανοίξει ο καθένας το πακέτο του για να απολαύσει όλο το άρωμα που θα αναδυθεί και το πεντανόστιμο ζουμί.


Related Posts

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

ΜΟΣΧΑΡΙ -ΧΟΙΡΙΝΟ -ΑΡΝΙ… ΜΑΘΕ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΠΕΣ

Οι Έλληνες αγαπάμε πολύ το κρέας και τα μαγειρέματά μας είναι πολύ δημιουργικά. Ξέρουμε να μαγειρεύουμε ακόμα και τα πιο δύσκολα μέρη του ζώου, που σε πολλές χώρες θεωρούνται απαγορευτικά. Κεφάλια, εντόσθια, ουρές, μάγουλα… όλα στην διάθεσή μας. Καλό όμως, είναι, να γνωρίζουμε ποιο μέρος […]

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

ΤΑ 5 ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΑΣ!

Μεγάλη εφεύρεση ο φούρνος. Μετά τις εστίες, είναι ίσως η συσκευή με την μεγαλύτερη χρήση στην κουζίνα. Φυσικά υπάρχουν κι εδώ κανόνες για τον τρόπο που τον χρησιμοποιούμε αλλά υπάρχουν και κάποια λάθη που δεν πρέπει να τα κάνουμε ποτέ. Δείτε πια είναι αυτά… 1-Την […]



Subscribe