destination taste!

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ, ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΤΡΙΜΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ, ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΤΡΙΜΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ, ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΤΡΙΜΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΡΟΔΙ

: 12-14
: 20 min
: 10 min
           
: 2 hr

Συνήθως οι φλογέρες γίνονται με φύλλο κρούστας. Εγώ σας δίνει μια πρωτότυπη συνταγή για φλογέρες με φύλλο καταΐφι. Είναι πιο λεπτεπίλεπτες και τραγανές. Θα τις λατρέψετε.

Υλικά
  • 400 γρ. φύλλο καταΐφι “ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ”
  • 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού τυρί μασκαρπόνε
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • ½ κουτ. γλυκού βανίλια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. σοκολάτα τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 ρόδι καθαρισμένο
  • Για το σιρόπι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. νερό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μέλι
  • χυμός από ½ λεμόνι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Ανοίγω το φύλλο καταΐφι και χωρίς να διαχωρίσω τις ίνες, και τραβάω λωρίδες ζύμης. Παίρνω ένα σωλήνα ειδικό για φλογέρες ή μια μεταλλική βέργα με διάμετρο 4 – 4,5 εκ. ή ένα πλάστη (καλά τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο) και τυλίγω εκεί μια λωρίδα ζύμης σχηματίζοντας φλογέρα μήκους 10 εκ. Αλείφω με λίγο βούτυρο και σφίγγω με το χέρι μου για να κολλήσει καλά. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία για όλο το φύλλο. Βάζω τις βέργες με τις φλογέρες στο φούρνο στερεώνοντας τις άκρες της βέργας στα τοιχώματα ενός ταψιού και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 8-10 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο σκούρο χρώμα.
  • Βήμα 2 Τα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν καλά και να στερεοποιηθούν.
  • Βήμα 3 Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το μασκαρπόνε και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά. Προσθέτω την ζάχαρη, τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να δημιουργήσω μια ωραία απαλή κρέμα. Τέλος προσθέτω την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύω.
  • Βήμα 4 Βάζω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  • Βήμα 5 Βάζω σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη να βράσουν για 5 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το μέλι και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύω καλά.
  • Βήμα 6 Ξεφορμάρω τις κρύες φλογέρες από τον σωλήνα ή τη βέργα και τις βουτάω για λίγα δευτερόλεπτα στο καυτό σιρόπι. Δεν τα αφήνω για πολύ ώρα στο σιρόπι γιατί δεν θέλω να μαλακώσουν. Απλά να πάρουν λίγη γλύκα από το σιρόπι.
  • Βήμα 7 Μεταφέρω τις φλογέρες σε σχάρα και τις αφήνω να στραγγίσουν και να κρυώσουν.
  • Βήμα 8 Βγάζω την κρύα κρέμα από το ψυγείο και γεμίζω τις φλογέρες με προσοχή. Διακοσμώ τις άκρες τους με ρόδι.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

«Παίξτε» με τις γεύσεις και τα χρώματα των σταφυλιών επιλέγοντας τα πιο αγαπημένα σας!