Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

FLAN ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

FLAN ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

FLAN ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

: 4-6
: 20 min
: 20 min

Από τα αγαπημένα μου επιδόρπια αφού είναι πολύ ελαφρύ και νόστιμο. Τα σύκα είναι η δική μου επιλογή, αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε όποιο φρούτο ή μαρμελάδα αγαπάτε.

Υλικά
  • 500 ml γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος Arla
  • 120 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, ΗΛΙΟΣ
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 150 γρ. μαρμελάδα σύκο, Dina Nikolaou
  • 6-8 φρέσκα σύκα
  • Άχνη ζάχαρη Ωμέγα
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C, ψήσιμο πάνω-κάτω.
  • Βήμα 2 Σε μια κατσαρόλα βάζω το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά, ρίχνω το σιμιγδάλι πασπαλιστά ενώ ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύω με γρήγορες κινήσεις για να ενσωματωθούν στο μίγμα.
  • Βήμα 3 Βουτυρώνω ελαφρά μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα και στρώνω την βάση με αντικολλητικό χαρτί. Αδειάζω την κρέμα και ισιώνω με ένα κουτάλι.
  • Βήμα 4 Βάζω τη φόρμα σε ένα βαθύ ταψί και γεμίζω το ταψί με νερό, τόσο όσο να φτάνει στα ¾ του ύψους της φόρμας (μπεν μαρί φούρνου). Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Σβήνω το φούρνο και αφήνω την φλαν για ακόμη 10 λεπτά.
  • Βήμα 5 Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω την κρέμα να κρυώσει εντελώς. Αναποδογυρίζω σε πιατέλα, αφαιρώ την λαδόκολλα και στολίζω με μαρμελάδα σύκο και φρέσκα σύκα κομμένα στη μέση. Πασπαλίζω με λίγη κανέλα και ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

CHEESECAKE ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCHOTCH

CHEESECAKE ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCHOTCH

Η αγαπημένη γεύση των παιδικών μας χρόνων με τις εθιστικές καραμέλες γάλακτος γίνονται βελούδινη σάλτσα καραμέλας για το απολαυστικό cheesecake.

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

COOKIES ΧΩΡΙΣ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Οι γνώμες διίστανται: άλλοι τα θέλουν αφράτα, ψωμωμένα και μαλακά (ιδίως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι). Άλλοι πάλι τα θέλουν λεπτά και απολαυστικά κρατσανιστά. Περί ορέξεως λόγος ουδείς. Όλοι έχουν τα δίκια τους. Εδώ είμαι εγώ για να σας πω τα μυστικά και τα κόλπα […]



Εγγραφείτε στο newsletter!

Ευχαριστούμε!

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εγγραφή

Ο ιστότοπος της Ντίνας Νικολάου θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που εισάγετε σε αυτή τη φόρμα, μόνο για να επικοινωνήσει ενημερωτικά μηνύματα.

Subscribe