destination taste!

ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΦΙΛΕΤΟ ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

: 4
: 10 min
: 7 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Πάντα θα υπάρχουν μέρες όπου ένα εύκολο και γρήγορο φαγητό θα λύνει τα χέρια στη νοικοκυρά και το μεσημεριανό της μαγείρεμα. Για να μην καταφεύγουν όμως σε πρόχειρες θερμιδογόνες λύσεις, η αγαπημένη Ντίνα Νικολάου μας προτείνει μια συνταγή με αξεπέραστη γεύση και υψηλή διατροφική αξία το «Φρέσκο φιλέτο λαβράκι με μουστάρδα, κάππαρη και μυρωδικά». Το λαβράκι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας FISH FROM GREECE είναι συνώνυμο της φρεσκάδας, με χαρακτηριστικά του την κορυφαία ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία, που αναπτύσσεται και αλιεύεται σύμφωνα με τα αυστηρότερα διεθνή πρότυπα, καθημερινά, από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Τα λαβράκι μας παρέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, όπως του κρέατος χωρίς το κορεσμένο λίπος, ενώ ακόμα είναι πλούσιο σε βιταμίνες, κυρίως Α, βιοφλαβονοειδή, αλλά και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η μουστάρδα εκτός από μοναδική γεύση , προσδίδει στη συνταγή αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Το ελαιόλαδο σε συνδυασμό με όλα τα μπαχαρικά και την κάπαρη δίνουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες στον οργανισμό από τα μονοακόρεστα λιπαρά του ελαιόλαδου και τις φυτοχημικές ενώσεις των μπαχαρικών. Τέλος, το κρασί απογειώνει τη γεύση και ολοκληρώνει την εύκολη και θρεπτική αυτή συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.

Υλικά
  • 4 φιλέτα λαβράκι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε μικρά φετάκια
  • Για την σάλτσα
  • 80 ml κρασί λευκό
  • 50 γρ. κάππαρη, ξαρμυρισμένη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
  • Βήμα 1 Στεγνώνω καλά τα φιλέτα του ψαριού, τα χαράζω επιφανειακά από την πλευρά του δέρματος και αλατοπιπερώνω. Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Τοποθετώ τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω και πιέζω με μια σπάτουλα για λίγα δευτερόλεπτα. Χαμηλώνω τη φωτιά και σοτάρω για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και η πέτσα να γίνει τραγανή. Γυρίζω τα φιλέτα και από την άλλη πλευρά και συνεχίζω το ψήσιμο για 1-2 λεπτά ακόμη προσέχοντας να μην παραψηθούν και στεγνώσουν. Βγάζω τα φιλέτα σε ένα πιάτο και τα διατηρώ ζεστά.
  • Βήμα 2 Καθαρίζω το τηγάνι με χαρτί κουζίνα και το επαναφέρω στη φωτιά. Ρίχνω το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να καβουρδιστεί ελαφρά το αλεύρι. Προσθέτω το κρασί, τη μουστάρδα, την κάππαρη, ελάχιστο αλάτι (η κάππαρη είναι αρκετά αλμυρή) και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω μέχρι να δέσει η σάλτσα και επαναφέρω τα φιλέτα (με το δέρμα προς τα πάνω). Βράζω για 1 λεπτό και αποσύρω από τη φωτιά. Προσθέτω τον άνηθο και τον μάραθο και σερβίρω αμέσως με τις φέτες λεμονιού και χόρτα αχνιστά.

Related Posts

ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ, ΦΡΕΣΚΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Γρήγορες ταρτίνες, τέλειες για πρωινό ή brunch. Μπορείτε την κρέμα ανθότυρου να την προετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να την διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα τις σερβίρετε.

ΠΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

ΠΙΤΑ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Φαγάκι σούπερ με πουρέ πατάτας, σπανάκι και τυριά. Είναι πολύ χορταστικό και εντυπωσιακό. Μπορείτε να το σερβίρετε και σε επίσημο τραπέζι αλλά και σαν κυριακάτικο γεύμα.