destination taste!

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικο κέικ με ξερά φρούτα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΞΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑ, ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

: 6-8
: 15 min
: 40 min

Χριστουγεννιάτικο κέικ με ξερά φρούτα, ένα γιορτινό κέικ που μπορείτε να σερβίρετε το πρωινό των Χριστουγέννων ή και σε κυριακάτικο brunch. Επιλέξτε αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς ανάλογα με τα γούστα σας.

Ingridients
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ΜΥΛΟΙ ΔΑΚΟΥ
  • 2 μεγάλες, ώριμες μπανάνες
  • 5-6 χουρμάδες
  • 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 110 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 115 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1 ρίζα τζίντζερ περίπου 2 εκ.
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα σύκα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αποξημαμένα βερίκοκα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αποξηραμένα δαμάσκηνα, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καρύδια, χοντροσπασμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • Μείγμα μπαχαρικών: Ανακατεύω από ¼ κουτ. γλυκού σκόνη κόλιανδρο, μοσχοκάρυδο τριμμένο, κανέλα, γαρύφαλο και τζίντζερ σκόνη
  • λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμα
  • Για την επικάλυψη
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1-3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
  • Σπόρους ροδιού
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα.
  • Step 2 Βάζω τις μπανάνες, τους χουρμάδες, το γιαούρτι, το γάλα, τα αυγά και τη βανίλια και το τζίντζερ στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.
  • Step 3 Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, και το μείγμα μπαχαρικών. Ρίχνω τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύω να σκορπίσουν. Προσθέτω το μείγμα της μπανάνας και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Αδειάζω το μείγμα σε μια μακρόστενη, βουτυρωμένη φόρμα και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλί και αν είναι στεγνό το κέικ, αποσύρω από το φούρνο.
  • Step 4 Για την επικάλυψη: Κοσκινίζω την άχνη σε ένα μπολ και προσθέτω το τυρί κρέμα. Ανακατεύω με το σύρμα προσθέτοντας σταδιακά χυμό πορτοκάλι, μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή πάστα (όχι ρευστή). Αλείφω το κρύο κέικ και διακοσμώ με σπόρους ροδιού.

Related Posts

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

Μια πασχαλινή αυγοσαλάτα που αξιοποιεί τα κόκκινα αυγά που έχουμε σε αφθονία. Ο αρακάς, τα καροτάκια, το δροσερό γιαούρτι αλλά και η πικάντικη βινεγκρέτ με λευκό βαλσάμικο με φραγκόσυκο δίνουν ένταση και χρώμα.

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το βασικό συστατικό των μπιφτεκιών είναι τα μαυρομάτικα φασόλια , τα οποία αποτελούν μια από τις πιο θρεπτικές επιλογές οσπρίων. Τα μαυρομάτικα είναι άριστη πηγή σιδήρου γεγονός που τα καθιστά απαραίτητη τροφή για τα κορίτσια από 13 ετών άνω…



Subscribe