destination taste!

[lt_recipe name=”ΧΑΛΒΑΣ ΓΑΛΑΤΕΝΙΟΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ” servings=”6″ prep_time=”5M” cook_time=”15M” total_time=”1H” summary=”Παραδοσιακό γλύκισμα ο χαλβάς που αγαπάμε όλοι. Σε συνδυασμό με το τυρί κρέμα, το γάλα και την μαρμελάδα γίνεται ένα επιδόρπιο που μπορείτε να σερβίρετε όλες τις ώρες αλλά και σε επίσημο γεύμα.” print=”yes” ingredients=”350 γρ. σιμιγδάλι ψιλό;100 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak;550 ml γάλα φρέσκο;400 γρ. ζάχαρη;230 ml νερό;Για την γέμιση;300 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla;2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη;1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας;Για το σερβίρισμα;Μαρμελάδα κόκκινων φρούτων ή μαρμελάδα σύκο;Κουκουνάρι ή φυστίκι Αιγίνης, καβουρδισμένο” ]Σε μια κατσαρόλα ανακατεύω το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να μισολιώσει η ζάχαρη. ;Βάζω σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνω το σιμιγδάλι και καβουρδίζω ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καστανό (προσοχή, γιατί καίγεται εύκολα). Ρίχνω με πολύ προσοχή τα υγρά (γάλα, νερό, ζάχαρη) και ανακατεύω για 10 λεπτά περίπου μέχρι να αρχίσει να πήζει ο χαλβάς. Αποσύρω από τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και τον αφήνω μέχρι να κρυώσει εντελώς.;Για την συναρμολόγηση: Σε ένα μπολ ανακατεύω με μια μαρίζ το τυρί κρέμα, την άχνη και την βανίλια. Ντύνω με διάφανη μεμβράνη 6 γυάλινα μπολάκια ή ποτήρια. Βάζω σε κάθε μπολάκι από 4-5 κουταλιές χαλβά και με ένα κουτάλι πιέζω τον χαλβά για να κολλήσει στην βάση και τα πλαϊνά περίπου με 1 εκατοστό πάχος. Γεμίζω το μπολάκι με τυρί κρέμα και σκορπίζω πασπαλίστα 1-2 κουταλιές χαλβά. Καλύπτω το μπολάκι με μεμβράνη και πιέζω λίγο με την παλάμη μου για να κολλήσει ο χαλβάς.;Αφήνω τα γλυκά στο ψυγείο για 1 ώρα.;Για το σερβίρισμα: Αφαιρώ την μεμβράνη και αναποδογυρίζω το μπολάκι σε ένα πιάτο για να το ξεφορμάρω. Βάζω από 1 γεμάτη κουταλιά μαρμελάδα ή σκορπίζω ξηρούς καρπούς (κουκουνάρι, φυστίκι) και σερβίρω.[/lt_recipe]

Δείτε επίσης...