destination taste!

ΒΛΗΤΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ

ΒΛΗΤΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ

ΒΛΗΤΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ

: 4
: 20 min
: 25 min

Ένα ελαφρύ πιάτο που μπορείτε να το σερβίρετε σε ζεστές μέρες. Διαλέξτε τρυφερά βλήτα και αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μυρώνια ή και καυκαλήθρες.

Ingridients
  • 600 γρ. βλήτα, καθαρισμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 10 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 100 ml ζωμό λαχανικών ή κότας
  • 200 γρ. φέτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 4 αυγά
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Χοντροσπασμένα πιπέρια
Instructions
  • Step 1 Ζεσταίνω ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο. Ρίχνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνω τα βλήτα, αλατίζω, χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω το τηγάνι. Τα αφήνω να αχνιστούν για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας 2-3 φορές. Προσθέτω στο τηγάνι το ζωμό και μαγειρεύω για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Step 2 Με μια ξύλινη κουτάλα κάνω «τρύπες» ανάμεσα στα χόρτα και σπάω απευθείας τα αυγά. Σκορπίζω τη φέτα, αλάτι και χοντροσπασμένα πιπέρια, σκεπάζω το τηγάνι και μαγειρεύω για 4-5 λεπτά μέχρι να σφίξουν τα αυγά.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

Προτιμήστε τα μαύρα, βασιλικά σύκα που είναι πιο γλυκά. Τον Αύγουστο είναι στα φόρτε τους.

ΛΑΔΕΡΑ… ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

ΛΑΔΕΡΑ… ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

Ίσως να είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που έχει τέτοια κατηγορία συνταγών. Τα λαδερά φαγητά μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής και περιλαμβάνει εκατοντάδες συνταγές. Βασικό συστατικό… μα φυσικά το ελαιόλαδο, το οποίο κυριαρχεί στο μαγείρεμα, αλλά και τα λαχανικά που «παντρεύονται» για […]