destination taste!

ΒΥΣΣΙΝΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΒΥΣΣΙΝΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

ΒΥΣΣΙΝΟ, ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

: 30 min
: 40 min
           
: 12 hr

Σπιτικό γλυκισμα από τα χεράκια σας, για τα κεράσματά σας αλλά και για το γιαούρτι σας, το παγωτό σας, το τσιζ κέικ σας…

Ingridients
  • 2 κιλά βύσσινα
  • 1½ κιλό ζάχαρη
  • ½ ποτήρι νερό
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
Instructions
  • Step 1 Πλένω τα βύσσινα και τα σκουπίζω καλά με χαρτί κουζίνας. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρώ τα κουκούτσια τους, φροντίζοντας να κάνω αυτήν τη δουλειά πάνω από την κατσαρόλα που θα φτιάξω το γλυκό, για να κρατήσω τους χυμούς που θα βγουν από τα βύσσινα.
  • Step 2 Πάνω από τα καθαρισμένα βύσσινα που έχω ρίξει στην κατσαρόλα, ρίχνω τη ζάχαρη και το νερό. Σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω έτσι τα βύσσινα για 12 ώρες. Στη συνέχεια τα βράζω σε μέτρια φωτιά, ώσπου το γλυκό να «δέσει». Καταλαβαίνω ότι το γλυκό έχει «δέσει», όταν αρχίζει να αφρίζει.
  • Step 3 Με τρυπητή κουτάλα αφαιρώ τον αφρό που σχηματίστηκε στην επιφάνεια. Αφήνω το γλυκό στην κατσαρόλα για 5-6 λεπτά ακόμη. Λίγο πριν το αποσύρω από τη φωτιά, ρίχνω το χυμό λεμονιού. Όσο αφήνω το γλυκό να κρυώσει, δεν ξεχνάω να ανακινώ πότε πότε την κατσαρόλα για να ανακατεύω τα βύσσινα και να φουσκώσουν.
  • Step 4 Μοιράζω το γλυκό σε γυάλινα, αποστειρωμένα βάζα, τα σκεπάζω και τα διατηρώ σε δροσερό μέρος.

Related Posts

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

MΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ BUTTERSCOTCH

Γρήγορες μπρουσκετούλες τέλειες για το πρωινό. Αν φτιάξω τη σάλτσα από την προηγούμενη μέρα έχω αρκετό χρόνο το πρωί και καραμελώνω τις μπανάνες με λίγη ζάχαρη.

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΚΕΪΚ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙ

Ένα αφράτο κέικ γεμισμένο με κρέμα λεμόνι. Αν θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε και με πορτοκάλι, σαγκουίνι, ροζ γκρέιπφρουτ ή χυμό μανταρίνι.