Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ

ΤΥΡΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΠΙΚΑΝΤΙΚΟΙ

: 12-15 κεφτεδάκια
: 10 min
: 5 min
           
: 30 min

Πικάντικο μεζεδάκι που μπορεί να συνοδέψετε το κρασί μας ή τη μπύρα μας. Αν το αντέχετε μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουταλάκι μπούκοβο πικάντικο που ταιριάζει τέλεια με τα απαλά τυριά και τη λιαστή ντομάτα.

Ingridients
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • 6 φέτες Arla Protein Delite
  • 80 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 3-4 κουτ. σούπας φρυγανιά, τριμμένη
  • 2-3 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • ½ κουτ. γλυκού κόλιανδρο ξερό, τριμμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • Για το πανάρισμα
  • 3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βάζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε ένα τηγανάκι μαζί με 3-4 κουταλιές νερό και το αχνίζω μέχρι να μαλακώσει. Βάζω τις φέτες τυριού την μια επάνω στην άλλη και κόβω σε τετράγωνους κύβους (περίπου 12-14 κύβους).
  • Step 2 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το τυρί κρέμα, την μοτσαρέλα και το αυγό. Προσθέτω τις λιαστές ντομάτες, το κρεμμύδι, το τσίλι, την πάπρικα, τον κόλιανδρο και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνω και ανακατεύω προσθέτοντας πασπαλιστά την τριμμένη φρυγανιά μέχρι να δημιουργηθεί ένα σφιχτό μείγμα. Σκεπάζω το μπολ και το βάζω στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  • Step 3 Σε ένα βαθύ πιάτο ανακατεύω τα υλικά του παναρίσματος.
  • Step 4 Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά.
  • Step 5 Βγάζω το μείγμα από το ψυγείο και παίρνω μικρές δόσεις με ένα κουτάλι της σούπας. Πιέζω το μείγμα στις παλάμες μου και τοποθετώ στο κέντρο ένα κύβο τυριού. Κλείνω καλά και «κυλάω» το κεφτεδάκι στο μείγμα παναρίσματος. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά και τηγανίζω τα κεφτεδάκια για 3-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.

Related Posts

Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ – STEP BY STEP

Η ΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ – STEP BY STEP

Η χαρακτηριστικότερη πίτα της Σκοπέλου που διαφέρει από τις πίτες όλης της υπόλοιπης Ελλάδας. Η ιστορία της ξεκινάει πολύ παλιά, όταν οι αλοννησιώτες βοσκοί έπρεπε να επισκέπτονται τα μικρά νησάκια (Κυρα-Παναγιά, Σκάτζουρα, Γιούρα, Περιστέρα) που βρίσκονται τριγύρω των μεγαλύτερων νησιών για να ελέγξουν τα κοπάδια […]

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΚΟΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ιδανική σούπα για τις κρύες μέρες του χειμώνα, και πολύ καλό «φάρμακο» για το κρύωμα.



Subscribe