destination taste!

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙΣ

: 4-6
: 20 min
: 20 min
           
: 2 hr

Εύκολο τσουρέκι χωρίς ζάχαρη (περιέχει ελάχιστη μόνο για το χρώμα). Είναι ελαφρύ και μπορείτε να αντικαταστήσετε τα κράνμπερις με άλλο αποξηραμένο φρούτο. Σταφίδες, ανανά, σύκα…

Ingridients
  • 120 ml κρέμα γάλακτος light, Arla
  • 80 ml γάλα χλιαρό
  • 3 γρ. μαγιά, ξηρή
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 100 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις, ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, λιωμένο
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύω το χλιαρό γάλα με την μαγιά. Αφήνω το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά.
  • Step 2 Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύω. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος, το αυγό και το μείγμα της μαγιάς και δουλεύω τα υλικά με τον γάντζο για 6-8 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη.
  • Step 3 Μεταφέρω τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη να σταθεί για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει καλά.
  • Step 4 Βουτυρώνω καλά μια φόρμα 20 εκ. και στρώνω στη βάση με αντικολλητικό χαρτί το οποίο επίσης βουτυρώνω.
  • Step 5 Αναποδογυρίζω τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και την χωρίζω σε 5 ίσα μέρη. Πλάθω τα ζυμαράκια σε στρογγυλά μπαλάκια και τα αφήνω σκεπασμένα με καθαρή πετσέτα, να σταθούν για 15 λεπτά.
  • Step 6 Παίρνω μια μπάλα ζύμης και με τον χοντρό πλάστη την ανοίγω σε οβάλ χοντρό φύλλο περίπου 22×12 εκ. Στην μια άκρη του φύλλου βάζω μια κουταλιά κράνμπερις και τυλίγω τη ζύμη μέχρι τη μέση. Με μια σπάτουλα (ή με μαχαίρι) κόβω το φύλλο που περισσεύει από τη μέση και μετά σε περίπου 30 λεπτές λωρίδες. Συνεχίζω το τύλιγμα της ζύμης επάνω στις λωρίδες και μεταφέρω το ρολάκι στην προετοιμασμένη φόρμα. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία και με τα άλλα ζυμαράκια. Σκεπάζω τη φόρμα με μεμβράνη και αφήνω τη ζύμη για 1 ώρα να φουσκώσει.
  • Step 7 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Αλείφω το τσουρέκι με το λιωμένο βούτυρο και ψήνω για 20 λεπτά.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

Προτιμήστε τα μαύρα, βασιλικά σύκα που είναι πιο γλυκά. Τον Αύγουστο είναι στα φόρτε τους.

ΛΑΔΕΡΑ… ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

ΛΑΔΕΡΑ… ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

Ίσως να είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που έχει τέτοια κατηγορία συνταγών. Τα λαδερά φαγητά μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής και περιλαμβάνει εκατοντάδες συνταγές. Βασικό συστατικό… μα φυσικά το ελαιόλαδο, το οποίο κυριαρχεί στο μαγείρεμα, αλλά και τα λαχανικά που «παντρεύονται» για […]