destination taste!

ΤΡΙΒΕΛΙ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΤΡΙΒΕΛΙ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΤΡΙΒΕΛΙ ΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ, ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

: 4-6
: 15 min
: 15 min

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Μία πολύ γευστική συνταγή με την υπογραφή της Ντίνας Νικολάου! Τα ζυμαρικά συνιστώνται ως βασική τροφή του ανθρώπου, για όλες τις ηλικίες, αφού οι υδατάνθρακες πρέπει να καλύπτουν το 50-55% της καθημερινής ολικής προσλαμβανόμενης ενέργειας. Tα ντοματίνια ενισχύουν τη διατροφική αξία του πιάτου, καθώς περιέχουν σημαντική ποσότητα από την αντιοξειδωτική βιταμίνη C, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Ακόμα, η κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά ενισχύει την απόδοση της συνταγής σε βιταμίνες Α και D, οι οποίες σχετίζονται με την καλή οστική υγεία καθώς και τη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Για ακόμα πιο θρεπτική λύση προτιμήστε λουκανικάκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας.

Ingridients
  • 500 γρ. τριβέλι ΗΛΙΟΣ
  • 30 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ. λουκανικάκια βραστά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. αρακά, κατεψυγμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Αρλα
  • 250 γρ. μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό, ξερό
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζω τα τριβελάκια 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναφέρει η συσκευασία. Τα στραγγίζω και τα μεταφέρω σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Kόβω τα λουκανικάκια και τα ντοματίνια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνω στο σκεύος.
  • Step 3 Προσθέτω τον αρακά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω καλά. Σε ένα μπολ ανακατεύω την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα και αδειάζω το μείγμα στο σκεύος. Ανακατεύω καλά και σκορπίζω την μοτσαρέλα.
  • Step 4 Ψήνω τα ζυμαρικά για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσουν ελαφρά.

Related Posts

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΚΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΔΥΟΣΜΟ

Αντί για φρέσκα κουκιά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 φλιτζ. τσαγιού καθαρισμένο, φρέσκο αρακά και να τον μαγειρέψουμε όπως ακριβώς τα κουκιά.

ΤΑ ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΤΑ ΛΥΧΝΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου φοράμε τα καλά μας ρούχα και οικογενειακώς πάμε στην εκκλησία. Η γιαγιά έπαιρνε «ως δώρο» από τον ιερέα, τα καλορίζικα, έλεγε ότι τα καλορίζικα φέρνουν ευλογία στο σπίτι και τα χρησιμοποιούσε και σαν φάρμακο γι’ αυτούς και τα ζώα τους. […]



Subscribe