destination taste!

TRES LECHES CAKE

TRES LECHES CAKE

TRES LECHES CAKE

: 8-10
: 25 min
: 25 min
           
: 7 hr

Παραδοσιακό, μεξικάνικο κέικ που οφείλει τη νοστιμιά του στα «3 γάλατα». Γάλα, Κρέμα, ζαχαρούχο ανακατεύοντας καλά και δίνουν γαλατένια γεύση στο ουδέτερο κέικ. Η σαντιγί επιβάλλεται για να ολοκληρωθεί η «γαλατένια» πανδαισία!

Ingridients
  • Για το κέικ
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 115 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 5 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1½ κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • Μείγμα με γάλατα
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 120 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτ. γάλα εβαπορέ
  • Για την επικάλυψη
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • Κανέλα σκόνη
  • Φρέσκα κόκκινα φρούτα
Instructions
  • Step 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνω καλά ένα ταψάκι 20×30 εκ. Σε ένα μπολ, κοσκινίζω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Step 2 Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτω σταδιακά τα αυγά (1 κάθε φορά) και χτυπάω συνεχώς μέχρι να τελειώσουν τα αυγά και να δημιουργηθεί ένα αφράτο, κρεμμώδες μείγμα.
  • Step 3 Χαμηλώνω πολύ την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω σε 3 δόσεις τα στεγνά υλικά. Αδειάζω το μείγμα στο ταψάκι και ψήνω στο φούρνο για 25-28 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλάκι και αν βγει στεγνό αποσύρω από το φούρνο. Αφήνω το κέικ για 1 ώρα να κρυώσει χωρίς να το βγάλω από το ταψάκι.
  • Step 4 Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα γάλα (φρέσκο, κρέμα γάλακτος, εβαπορέ, ζαχαρούχο). Με ένα σουβλάκι, τρυπάω διάσπαρτα το κέικ και περιβρέχω με το μείγμα. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω το κέικ να σταθεί για 6 ώρες.
  • Step 5 Για την επικάλυψη: Βάζω την κρέμα γάλακτος, την άχνη και την βανίλια στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη σαντιγί. Αδειάζω την σαντιγί στο ταψάκι με το κέικ και με ένα πηρούνι δημιουργώ μικρές κορυφές. Πασπαλίζω με κανέλα ή στολίζω με φρέσκα φρούτα, κόβω σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρω.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

«Παίξτε» με τις γεύσεις και τα χρώματα των σταφυλιών επιλέγοντας τα πιο αγαπημένα σας!