destination taste!

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΙ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΙ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΔΙΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΚΑΙ ΕΛΒΕΤΙΚΗ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ

: 4-6
: 1 hr
: 25 min
           
: 3 hr

Ονειρεμένη τούρτα με τραγανές βάσεις από μπισκότο και απαλή, ελβετική βουτυρόκρεμα. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τα μπισκότα λίγες μέρες νωρίτερα και να την συναρμολογήσετε λίγο πριν το σερβίρισμα.

Ingridients
  • Για τις βάσεις
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κουταλιά επιπλέον για το ζύμωμα
  • 250 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την κρέμα
  • 200 γρ. ασπράδια (μπορείτε να βρείτε ασπράδια σε χάρτινη συσκευασία στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αγελαδινό βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • Για την διακόσμηση
  • μικρές καρδιές μαρέγκας
  • φρέσκα κόκκινα φρούτα
Instructions
  • Step 1 Για τις βάσεις: Βάζω στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα αφράτο, κρεμμώδες μείγμα. Προσθέτω το αυγό και δυναμώνω την ένταση μέχρι να ασπρίσει η κρέμα και να φουσκώσει. Τέλος, προσθέτω το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σταματάω το μίξερ και ζυμώνω με τα χέρια πασπαλίζοντας τακτικά με λίγο επιπλέον αλεύρι για να μην κολλάει.
  • Step 2 Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 2 ώρες να ξεκουραστεί. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την κόβω σε 2 ίσα μέρη. Τοποθετώ το πρώτο κομμάτι ζύμη επάνω σε ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί και πασπαλίζοντας με ελάχιστο αλεύρι ανοίγω σε λεπτό φύλλο πάχους 4 χιλ. Με 2 τσέρκια καρδιά (ένα μεγάλο και ένα μικρότερο) ένα μεγάλο τσέρκι καρδιά κόβω το πρώτο φύλλο και το μεταφέρω μαζί με το αντικολλητικό χαρτί σε μια επίπεδη επιφάνεια. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Με ένα πηρούνι, τρυπάω διάσπαρτα τις ζύμες και τις μεταφέρω στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Μεταφέρω τις ζύμες σε λαμαρίνα, βάζω τη λαμαρίνα σε χαμηλή σημείο στο φούρνο και ψήνω τα μπισκότα για 25 λεπτά. Δεν ξεπερνώ τον χρόνο ψησίματος γιατί θέλω να παραμείνουν ανοιχτόχρωμα. Βγάζω τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  • Step 4 Για την κρέμα: Βάζω τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ και τοποθετώ το μπολ επάνω σε κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς όμως, να ακουμπά η βάση του μπολ μέσα στο νερό (μπεν μαρί). Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι το μείγμα να φτάσει στους 60°C. Αποσύρω το μπολ από το μπεν μαρί και αδειάζω το μίγμα στον κάδο του μίξερ. Χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ προσθέτω σταδιακά και με αργό ρυθμό το βούτυρο και τη βανίλια συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
  • Step 5 Για την συναρμολόγηση: Τοποθετώ το πρώτο μπισκότο σε μια πιατέλα και με την κρέμα γεμίζω όλη την επιφάνεια με μικρές κορυφές. Σκεπάζω με το δεύτερο μπισκότο και επαναλαμβάνω μια στρώση κρέμας. Διακοσμώ την τούρτα με μαρέγκες, κόκκινα φρούτα και χρωματιστά κουφετάκια.

Related Posts

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕΛΙΟΥ

«Παίξτε» με τις γεύσεις και τα χρώματα των σταφυλιών επιλέγοντας τα πιο αγαπημένα σας!