destination taste!

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

: 4
: 15 min
: 15 min

Μια φρέσκια και γρήγορη πρόταση για ένα φαγάκι που θα απολαύσετε χωρίς να σας βαρύνει.

Ingridients
  • 500 γρ. τορτελόνι με σπανάκι & ρικότα χωρίς γλουτένη, ΗΛΙΟΣ
  • 10 λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους
  • 2 ώριμα αβοκάντο (περίπου 500 γρ.)
  • 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, ωμά
  • 50 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Φλούδα από 1 ακέρωτο λεμόνι + λίγο ξύσμα για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Κόβω τα δύο αβοκάντο στη μέση, αφαιρώ το κουκούτσι τους και με ένα κουτάλι αφαιρώ τη σάρκα τους.
  • Step 2 Σε ένα μπλέντερ βάζω τα αβοκάντο, τα αμύγδαλα, τη φλούδα από το λεμόνι, αλάτι πιπέρι και το μισό ελαιόλαδο. Πολτοποιώ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή κρέμα.
  • Step 3 Βράζω τα τορτελόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό του βρασμού και τα στραγγίζω στο σουρωτήρι.
  • Step 4 Σε μια σαλατιέρα βάζω την κρέμα αβοκάντο και προσθέτω το νερό του βρασμού. Ανακατεύω καλά και προσθέτω τα βρασμένα ζυμαρικά και τις λιαστές ντομάτες. Ανακατεύω καλά και σερβίρω ραντίζοντας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Related Posts

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!