Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

Tinos Food Paths 2018 – Καταστρώσαμε σχέδια

Tinos Food Paths 2018 – Καταστρώσαμε σχέδια

Σήκωσε και φέτος την αυλαία η διοργάνωση Food Paths στην Τήνο και από το πρωί σήμερα-Δευτέρα ξεκίνησαν οι κυρίως δραστηριότητες και οι εκδηλώσεις. Η μέρα θα ολοκληρωθεί στην παλιά ψαραγορά στη Χώρα, με μιαν επίδειξη υψηλής ζαχαροπλαστικής και μαγειρικής τέχνης στην με πρωταγωνιστές τρανταχτά ονόματα:
Μαμαλάκης, Παρλιάρος και αγιορείτης γέροντας Επιφάνιος θα προσφέρουν στο κοινό από τις 3 το απόγευμα μέχρι και τις 8 το βράδυ μια δική τους ματιά για τη μυσταγωγία στην κουζίνα, χρησιμοποιώντας κυρίως τηνιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας.
Από τις 9 σήμερα το πρωί μέχρι και τις 3 το απόγευμα μπορεί κάποιος να απολαύσει έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής για το περιστέρι ως στοιχείο του τηνιακού φυσικού περιβάλλοντος στο νησί των υπερ-χιλίων περιστεριώνων. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου και λειτουργεί στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.
Αποτυπώματα της παραδοσιακής σχέσης του τηνιακού με το περιστέρι μπορούν να βρουν και να κάνουν δικά τους όσοι θα περιπατήσουν με συνοδούς από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα στο χωριό Ταραμπάδος και προς τους περιστεριώνες γύρω του.
Για μεγαλύτερη επαφή με την κουλτούρα των περιστεριώνων και του περιστεριού, οι φίλοι των Food Paths και οι επισκέπτες της Τήνου μπορούν να περιδιαβαίνουν περιστεριώνες στα χωριά Σκαλάδο, Καρδιανή, Μυρσίνη και Πύργο, καθώς και στη Χώρα. Οι διοργανωτές έχουν περιποιηθεί τους χώρους, έχουν αφήσει σ’ αυτούς μια σκέψη τους και υπόσχονται μια βαθιά βιωματική ανάταση.
Οι μικροί επισκέπτες μπορούν ν’ αποκτήσουν έναν εκπαιδευτικό φάκελλο-παιχνίδι με ένα χάρτη της Τήνου, με δέκα εκπαιδευτικές καρτέλλες και με διάτρητα σχήματα σε χαρτόνι για να αποτυπώνουν με εικαστικό τρόπο ό,τι θα δουν και ό,τι θα μάθουν από τη νέα εμπειρία τους.
Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 8 το βράδυ, στη γκαλλερί Δια-χρόνος, είναι ανοικτή έκθεση ντόπιων φωτογράφων για τον διατροφικό πολιτισμό της Τήνου και για τη γαστρονομία της.
Σπουδαίοι μπαρ-τέντερς και ο βραβευμένος οργανισμός για τα ποτά Difford’s Guide βρίσκονται για δεύτερη φορά στην Τήνο. Περπατούν απόψε στα δικά τους μονοπάτια, δημιουργώντας κοκτέηλ με βάση ελληνικά ποτά και αποστάγματα, τα οποία δουλεύουν για να τα προωθήσουν στη διεθνή αγορά.
Χθες το βράδυ, μ’ ένα εργαστήριο αιγαιακών κοκτέηλς και ποτών, καλωσόρισαν στην παλιά ψαραγορά πλήθος φίλων κι’ επισκεπτών των Tinos Food Paths, εγκαινιάζοντας τις εκδηλώσεις τους.
Περισσότερα και σημαντικά μπορείτε να αντλήσετε από το Γραφείο των Food Paths στο κέντρο της Χώρας αλλά και από την ιστοσελίδα www.tinosfoodpaths.gr .