destination taste!

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΚΟΛΟΚΥΘΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ

: 4
: 10 min
: 20 min
           
: 20 min

Πανεύκολες τηγανίτες κολοκυθιών που μπορείτε να σερβίρετε σαν ζεστό μεζεδάκι για μπύρα ή κρασί. Λίγη προσοχή στο τηγάνισμα που πρέπει να γίνει σε χαμηλή φωτιά για να μην καούν.

Ingridients
  • 2 μέτρια κολοκύθια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού καλαμπόκι
  • 1 μέτρια πατάτα, βρασμένη
  • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα
  • 10-12 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • Φύλλα από ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Instructions
  • Step 1 Πλένω καλά τα κολοκύθια και τα τρίβω από την χοντρή πλευρά του τρίφτη. Αλατίζω και αφήνω τα κολοκύθια για 20 λεπτά σε σουρωτήρι να αποβάλλουν τα υγρά τους. Πιέζω με τις παλάμες μου και ρίχνω τα κολοκύθια σε ένα μπολ.
  • Step 2 Λιώνω την πατάτα με πρες πουρέ και την ρίχνω στο μπολ. Προσθέτω το καλαμπόκι, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και το σκόρδο. Ανακατεύω προσθέτοντας σταδιακά και πασπαλιστά το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μια κολλώδης ζύμη.
  • Step 3 Λαδώνω ελαφρά τα χέρια μου και πλάθω μικρές, πλατιές τηγανίτες. Βάζω λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Τοποθετώ τις τηγανίτες σε μονή στρώση και τηγανίζω για 10 λεπτά. Γυρίζω τις τηγανίτες με προσοχή και συνεχίζω το ψήσιμο για 6-8 λεπτά ακόμη.
  • Step 4 Σερβίρω τις τηγανίτες με γιαούρτι αρωματισμένο με δυόσμο.

Related Posts

MUFFINS ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

MUFFINS ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ονειρεμένα muffins με φιλέτο κοτόπουλο αλλά και μια πικάντικη, σκορδοβουτυράτη επίγευση που θα σας κάνει να τα λατρέψετε. Αν έχετε κρέμα σκόρδου μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε αντί για το φρέσκο. Θα είναι ακόμη πιο απαλή η γεύση του.

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

Ένα αφράτο κέικ με μύρτιλα είναι ότι πρέπει για το πρωινό μας ή για ένα απογευματινό τσάι. Γίνεται πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμη γρηγορότερα!



Subscribe