destination taste!

ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ MOJITO;

ΤΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ MOJITO;

Το καλοκαιράκι στην κορύφωσή του και τα ξένοιαστα βράδια με τα αγαπημένα μας κοκτέιλς θα δώσουν το παρόν! Υπάρχει κάποιος που δεν γνωρίζει το mojito, ένα από τα δημοφιλέστερα κοκτέιλ, παγκοσμίως;
Τα υλικά δεν είναι πλέον μυστικά. Όλοι γνωρίζουν ότι χρειάζονται, λίγα φύλλα δυόσμου, χυμό από ½ λάιμ, ρούμι και 2 κουταλάκια ζάχαρη. Τα υλικά γνωστά… η ιστορία του, όμως;
Το mojito έρχεται απευθείας από την όμορφη Κούβα και παρόλο που κάποιοι πιστεύουν πως είναι πολύ δυνατό ποτό, σας διαβεβαιώ πως δεν είναι έτσι! Ο υποτιθέμενος δημιουργός του, σύμφωνα με κάποιους κουβανέζικους θρύλους, λεγόταν Francis Drake. Δεν σας λέει τίποτα το όνομά του; Φόβος και τρόμος στο 10ο αιώνα! Μετά από μια δύσκολη μέρα, συνήθιζε να ανακτά τις δυνάμεις του, απολαμβάνοντας ένα μείγμα από φύλλα μέντας και ταφίας, με παραδοσιακό ρούμι. Ακόμα και σήμερα, κάποιοι παραγγέλλουν ένα “Drake” παρά ένα mojito … Εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας στο εξωτερικό μη διστάσετε να πείτε στο σερβιτόρο “Give me a Drake”!
Παρά την πολύ καλή του φήμη, το mojito ξέρει να παραμένει ταπεινό. Στον κινηματογράφο, μπορέσαμε να το δούμε μόνο σε δύο πολύ καλές και σύντομες εμφανίσεις. Στα διάσημα επεισόδια του James Bond όταν ο Pierce Brosnan, πίνει με μεγάλη επιτυχία το κοκτέιλ του με την Halle Berry, άλλα και στο Miami Vice από τον Michael Mann ως το καλύτερο κοκτέιλ.
Εκτός φυσικά, από την απλή version του, τώρα το καλοκαίρι, πολλά cocktail bar, εντυπωσιάζουν με τις δικές τους συνταγές. Mojito με ρόδι, με ανανά, με πορτοκάλι, με μήλο ή καρπούζι με πεπόνι ή ακόμα και φράουλα… Εγώ θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε κάτι πιο εξωτικό… Mojito με καρύδα! Εσείς βάλτε μόνο την παρέα…


Related Posts

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ

Το γνωρίζουμε και το βρίσκουμε σχεδόν σε όλες τις συνταγές (στα ορεκτικά, στα κυρίως και στα επιδόρπια). Σίγουρα θα σας φαίνεται πολύ δύσκολο το να μη βάλετε αλεύρι στο αγαπημένο σας κέικ! Το αλεύρι σήμερα, δεν είναι το αλεύρι όπως παλιά, όπως το ξέραμε… έχει […]

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

ΣΠΑΝΑΚΙ… Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ

Μεγάλο κεφάλαιο της διατροφής μας το σπανάκι και ακόμα μεγαλύτερη η ιστορία του. Πιστεύετε ότι κατάγεται από την Περσία και μέχρι τον 12ο αιώνα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη όπου έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές. Το σπανάκι το καταναλώνουμε σχεδόν όλο το χρόνο αλλά η σπορά του […]