destination taste!

ΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΟ ΚΑΙ ΜΥΡΤΙΛΑ

: 8-10
: 15 min
           
: 5 hr

Απλούστατη πρόταση, αλλά, άκρως εντυπωσιακή. Δίχρωμη και δροσερή τερίνα με την υπόξινη γεύση του γιαουρτιού και τη γλύκα των φρούτων. Φυσικά μπορείτε να βάλετε ότι φρούτα είναι της εποχής ή αγαπάτε περισσότερο.

Ingridients
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. μύρτιλλα
  • 150 γρ. φρέσκα βύσσινα, πλυμμένα, χωρίς κουκούτσι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σιρόπι βύσσινο
Instructions
  • Step 1 Στρώνω με διάφανη μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, φροντίζοντας να εξέχει από τα πλαϊνά. Στρώνω στην βάση λίγα βύσσινα και λίγα μύρτιλλα.
  • Step 2 Βάζω σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να γίνει μια αφράτη σαντιγί με υφή γιαουρτιού. Βάζω το γιαούρτι σε ένα άλλο μπολ και το ανακατεύω με το σύρμα να γίνει κρεμμώδες. Προσθέτω την σαντιγί και ανακατεύω απαλά.
  • Step 3 Ραντίζω με λίγο σιρόπι βύσσινο, σκορπίζω τα υπόλοιπα φρούτα και ανακατεύω απαλά.
  • Step 4 Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα, στρώνω με το κουτάλι και σκεπάζω με την μεμβράνη. Βάζω την τερίνα στην κατάψυξη για 5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
  • Step 5 Βγάζω από την κατάψυξη και με την βοήθεια της μεμβράνης, αναποδογυρίζω την τερίνα σε μια πιατέλα. Κόβω σε φέτες και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΜΗΛΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ένα πολύ εύκολο επιδόρπιο που θα λατρέψετε. Φυσικά μπορείτε όποια ποικιλία μήλου αγαπάτε.

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΟΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

Ταξιδεύοντας σε πολλά μέρη στο κόσμο λόγω της δουλειάς μου , συχνά ακούω να λένε πως η γαλλική γαστρονομία είναι γνωστή και διάσημη σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι αλήθεια, όμως δεν εμποδίζει ορισμένες χώρες να απαγορεύουν την κατανάλωση μερικών τροφίμων. Παρακάτω θα βρείτε τα […]