Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

Taste the Greek Spirit: Τα ελληνικά αποστάγματα, στο μεγαλύτερο Bar Show του Κόσμου!

Taste the Greek Spirit: Τα ελληνικά αποστάγματα, στο μεγαλύτερο Bar Show του Κόσμου!

Στις 7, 8 & 9 Οκτωβρίου, τα ελληνικά αποστάγματα για πρώτη φορά ως σύνολο θα έχουν το δικό τους περίπτερο στο BCB Berlin.
Πρόκειται για την πιο σπουδαία έκθεση ποτών στον κόσμο, ένα κορυφαίο γεγονός για το bar και τα αποστάγματα το οποίο συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 15.000 επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης.Φέτος, τα ελληνικά αποστάγματα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά ενωμένα και ως σύνολο, μέσα από το περίπτερο του Taste the Greek Spirit” του Σ.Ε.Α.Ο.Π. (Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων  και Αλκοολούχων Ποτών) με την υποστήριξη του Enterprise Greece, ενέργεια που υλοποιείται από το Aegean Cocktails & Spirits. Πρόκειται για μία στρατηγική κίνηση τεράστιας σημασίας για τον Σ.Ε.Α.Ο.Π. αλλά και το Enterprise Greece, τον φορέα που προωθεί την Ελληνική επιχειρηματικότητα στο εξωτερικό .Συνολικά 23 διαφορετικά brands ελληνικών αποσταγμάτων συμμετέχουν στο περίπτερο.Το μήνυμα των ελληνικών αποσταγμάτων, της ιστορίας, της κληρονομιάς, των οικογενειακών παραγωγών και του craftsmanship που τα περιβάλει θα ακουστεί στο πιο ανήσυχο trade κοινό που διαρκώς αναζητά νέες προτάσεις, ενώ παράλληλα θα σερβίρονται σε όλη την διάρκεια της τριήμερης έκθεσης και cocktail με παραδοσιακά, ελληνικά αποστάγματα ώστε να τα γνωρίσει το ευρύ κοινό μέσα από διάφορες χρήσεις. Ταυτόχρονα θα υπάρχει και γευσιγνωσία ελληνικών αποσταγμάτων. Ο στόχος της παρουσίας των Ελληνικών παραδοσιακών αποσταγμάτων στο BCB είναι να δημιουργήσει στους  ξένους επαγγελματίες του χώρου και δημοσιογράφους προσλαμβάνουσες που να συνδέουν τα Ελληνικά Αποστάγματα και τα ανταγωνιστικά τους πλεονεκτήματα, με  ένα πολύ σύγχρονο τρόπο με τον χώρο του μπαρ.
Στους  επισκέπτες  συμπεριλαμβάνονται influencers  από όλο τον κόσμο και κατά συνέπεια  η συμμετοχή των αποσταγμάτων σε αυτό το Φεστιβάλ  λειτουργεί θετικά σε πολλά επίπεδα.
Παράλληλα με το περίπτερο του “Taste the Greek Spirit”, θα πραγματοποιηθεί και ένα αναλυτικό σεμινάριο σχετικό με DPO GREEK SPIRTIS BEHIND THE BAR, στις 8 Οκτωβρίου, ώρα 12.00.https://www.barconvent.com/en/DPO-Greek-Spirits-behind-the-Bar/728/evt234/
Το Aegean Cocktails & Spirits, η πλατφόρμα ανάδειξης των ελληνικών αποσταγμάτων και προϊόντων για το bar, θα βρίσκεται εκεί ώστε να επικοινωνεί τις δράσεις του “Taste the Greek Spirit” στο κοινό της έκθεσης αλλά και μέσα από τα ιντερνετικά κανάλια του.Taste The Greek Spirit. Hall 8, Stand D-02
Αναπτύσσοντας το Concept των Cocktail που θα παρουσιαστούν στο BCB
Καθώς τα Ελληνικά αποστάγματα δεν είναι απαραιτήτως γνωστά στο εξωτερικό κι ειδικά στο χώρο του bar, οι στόχοι που έπρεπε να επιτευχθούν κατά τη δόμηση των συνταγών ήταν οι εξής:
1.
Το Ελληνικό απόσταγμα έπρεπε να είναι βασικό συστατικό και να ξεχωρίζει στη συνταγή
2.
Λαμβάνοντας υπόψη πως σε επαγγελματικές εκθέσεις οι επισκέπτες δεν συμπαθούν τα πολύπλοκα cocktail, καθώς χρειάζεται να δοκιμάζουν πολλά διαφορετικά πράγματα, έπρεπε να τις διατηρήσουμε “neat”
Ως εκ τούτου, κινηθήκαμε σε μία κατεύθυνση classic προτάσεων με λίγα και ευδιάκριτα συστατικά, δείχνοντας πώς αυτές εκφράζονται με Ελληνικά αποστάγματα ως το βασικό συστατικό.
Οι συνταγές αναπτύχθηκαν με βάση το παραπάνω concept από τον Δημήτρη Κιάκο, ιδιοκτήτη του «The Gin Joint» και συνιδιοκτήτη του μπαρ «Το Λοκάλι», που μαζί με την Λορέτα Τόσκα, συνιδιοκτήτρια του «Ice Up» θα επανδρώσουν το περίπτερο των Ελληνικών Αποσταγμάτων στο BCB.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ
1.
Συνταγή με Ούζο: Παίρνουμε το κλασσικό ελληνικό απεριτίφ Ούζο με Λεμόνι και το μετατρέπουμε σ’ ένα international long drink με βάση το ούζο, λεμονάδα , lime και touch από δενδρολίβανο.
BACK
TO THE FUTURE
40 ml ούζο
100 ml ανθρακούχα λεμονάδα
10 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
2 dash bitters  δεντρολίβανο
Ποτήρι · highball
Γαρνιτούρα ·  σφήνα λάιμ

2.
Συνταγή με Τσίπουρο: Έχοντας στο μυαλό μας το γεγονός ότι το Τσίπουρο μπορεί να λειτουργήσει ωραία σε Martini, δίνουμε μία εκδοχή ενός Dirty Martini που περιέχει άλμη και γαρνίρεται με ελληνικές ελιές Καλαμών. 
O/PURIST MARTINI
50 ml τσίπουρο
5 ml άλμη
Ποτήρι · old fashioned
Γαρνιτούρα · ελιά Καλαμών

3.
Συνταγή με Παλαιωμένο Τσίπουρο:  Από το αγαπημένο classic Old Fashioned κάνουμε ένα twist αντικαθιστώντας το Whisky με παλαιωμένο Τσίπουρο. Αλλάζοντας το Παλαιωμένο Τσίπουρο, αλλάζει κι ο χαρακτήρας του cocktail αναδεικνύοντας κάθε φορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Τσίπουρου.  DARK CAVE OLD FASHIONED
• 50 ml παλαιωμένο τσίπουρο
• 15 ml σιρόπι ζάχαρης
• 5 dash peychaud bitters
2 dash abbots bitters
Ποτήρι old fashioned
Γαρνιτούρα φλούδα πορτοκάλι

4.
Συνταγή με Μαστίχα: Μετατρέπουμε τη Μαστίχα σ’ ένα καυτερό Sour (κλασσική συνταγή),  με γαρνιτούρα με Ελληνικότητα.
HOMERS SOUR
50 ml  λικέρ μαστίχα
20ml φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
15 ml σιρόπι ζάχαρης
1 dash firewater bitters
1 dash peychaud bitters
Ποτήρι · old fashioned
Γαρνιτούρα · βασιλικός


Related Posts

ΜΠΡΟΚΟΛΟ Ή ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ… ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΛΛΙΩΣ!

ΜΠΡΟΚΟΛΟ Ή ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ… ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΛΛΙΩΣ!

Δεν είναι από τα πιο αγαπημένα λαχανικά… Ίσως γιατί το μαγείρεμά τους σκορπίζει βαριές «ευωδιές» στο σπίτι. Οι περισσότεροι τα σερβίρουν βραστά με λεμόνι. Εγώ σας δίνω συνταγές για να κάνετε τους πάντες να τα λατρέψουν… Δοκιμάστε τες… Ρολό με μπρόκολο και λιαστές ντομάτες Κουνουπίδι σε φορμάκια […]

ΟΙ 30 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΝΑΚ!

ΟΙ 30 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΝΑΚ!

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όλοι οι γονείς τρέχουν να προλάβουν το χρόνο. Τετράδια, μολύβια, χάρακες γίνονται οι πρωταγωνιστές των ημερών. Το κολατσιό στο σχολείο είναι ένας «πονοκέφαλος». Όλοι αναζητούν εύκολες, γρήγορες και κυρίως, νόστιμες συνταγές για να εφοδιάζουν τα βλαστάρια τους. Εγώ σας […]