destination taste!

[lt_recipe name=”ΤΑΡΤΙΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ, ΩΜΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΥΓΟ” servings=”4″ prep_time=”10M” summary=”Ένα γρήγορο πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας. Στο πρωινό θα σας γεμίσει ενέργεια αλλά και σαν ελαφρύ βραδινό είναι ιδανικό. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προετοιμασία και είναι πεντανόστιμο!” print=”yes” ingredients=”4 μεγάλες φέτες από χωριάτικο καρβέλι;4 φρέσκα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου;2 ώριμα αβοκάντο;Χυμό από 1 λάιμ;Φύλλα από ½ ματσάκι κόλιανδρο ή μαϊντανό;1 μικρή πράσινη καυτερή πιπεριά;1 μικρό κολοκύθι;2 αγγουράκια τουρσί;5-6 ντοματίνια;Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι;Άνηθο, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα;Μαυροσούσαμο, για το σερβίρισμα;Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, για το σερβίρισμα” ]Βάζω τα αυγά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, γεμίζω με νερό και βράζω για 6 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός. Βγάζω τα αυγά από την κατσαρόλα και τα τοποθετώ σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.;Καθαρίζω τα αβοκάντο, πετάω το κουκούτσι και βάζω τη σάρκα τους στο μπλέντερ. Προσθέτω τον χυμό λάιμ, τον κόλιανδρο, την πιπερίτσα, αλατοπίπερο και 2 κουταλιές νερό. Πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Αν είναι πολύ σφιχτή προσθέτω 1 κουταλιά νερό ακόμη.;Μοιράζω την κρέμα αβοκάντο στις 4 φέτες ψωμί και την απλώνω καλά. Κόβω σε πολύ λεπτές φέτες το κολοκυθάκι και το αγγουράκι τουρσί (ιδανικά με μαντολίνο) μοιράζω τις φετούλες επάνω στην κρέμα αβοκάντο.;Καθαρίζω τα αυγά, τα κόβω στη μέση και τα τοποθετώ κι αυτά επάνω στις ταρτίνες. Κόβω τα ντοματίνια στη μέση και τα ισομοιράζω. Πασπαλίζω με αλάτι, πιπέρι, άνηθο και μαυροσούσαμο και ραντίζω με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.;Σερβίρω αμέσως.[/lt_recipe]

Δείτε επίσης...