destination taste!

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΓΚΑΝΑΖ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΓΚΑΝΑΖ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΓΚΑΝΑΖ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΡΟΥΤΑ

: 6
: 15 min
: 15 min
           
: 3 hr

Για όσους αγαπούν την λευκή σοκολάτα αυτά τα ταρτάκια με λευκή γκανάζ και κόκκινα φρούτα είναι τα ιδανικά. Η λευκή σοκολάτα χρειάζεται περισσότερο χρόνο στο ψυγείο για να σφίξει, απ’ όσο χρειάζεται η μαύρη.

Ingridients
  • Για τις τάρτες
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για την λευκή γκανάζ
  • 400 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 120 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • Για την επιφάνεια
  • Μύρτιλα
  • Ράσμπερις
  • Μικρές φράουλες
  • Φραγκοστάφυλα
Instructions
  • Step 1 Για τις τάρτες: Κοσκινίζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, την ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και το αλάτι. Βάζω το μίξερ σε λειτουργία (με το φτερό) και δουλεύω μέχρι να ψιχουλιαστεί το βούτυρο και να να ενωθεί με τα στεγνά υλικά δημιουργώντας τρίμματα. Προσθέτω το αυγό και δουλεύω μέχρι να ενωθούν σε ενιαία ζύμη.
  • Step 2 Μεταφέρω τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο στο ψυγείο (επάνω σε ένα δίσκο) και το αφήνω για 1 ώρα να παγώσει.
  • Step 3 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω ελαφρά 6 ταρτιέρες 10 εκ.
  • Step 4 Βγάζω το φύλλο ζύμης από το ψυγείο και κόβω 6 κύκλους διαμέτρου 14 εκ. Μεταφέρω τις ζύμες στις ταρτιέρες και πιέζω λίγο να κολλήσουν καλά στην βάση και τα τοιχώματα. Ψήνω τις άδειες ταρτιέρες για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.
  • Step 5 Για την γκανάζ: Βάζω σε ένα μπολ την θρυμματισμένη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και λιώνω στα μικροκύματα (ή σε μπεν μαρί). Ανακατεύω με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και το βούτυρο.
  • Step 6 Μοιράζω την γκανάζ στις άδειες ταρτιέρες και στολίζω με κόκκινα φρούτα. Βάζω τις τάρτες στο ψυγείο για 2 ώρες πριν τις σερβίρω.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Γιορτινό κέικ σοκολάτας γεμισμένο με τυρί κρέμα και φρούτα. Ανάλογα με την εποχή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μύρτιλα, ράσμπερι, αχλάδια ή λεπτοκομμένα μήλα.

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.