destination taste!

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

: 12-14
: 30 min
: 15 min
           
: 1 hr

Μίνι ταρτάκια με απαλή κρέμα και φρέσκα φρούτα εποχής. Αν θέλετε μπορείτε να βρείτε έτοιμα μίνι ταρτάκια και να φτιάξετε μόνο την κρέμα.

Ingridients
  • Για τις βάσεις
  • 180 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 40 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 110 γρ. αγελαδινό βούτυρο, παγωμένο κομμένο σε κύβους
  • 1 κρόκο από μεγάλο αυγό
  • 1 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Λίγο βούτυρο για τις ταρτιέρες
  • Για την κρέμα
  • 1½ κουτ. γλυκού ζελατίνη, σκόνη
  • 2 κουτ. γλυκού νερό παγωμένο
  • 320 ml γάλα
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 120 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη, χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
  • Για το σερβίρισμα
  • Φρέσκα φρούτα
Instructions
  • Step 1 Για τις βάσεις: Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, την άχνη και το αλάτι. Προσθέτω το βούτυρο παγωμένο και δουλεύω με τα χέρια μου μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Ρίχνω τον κρόκο και την κρέμα γάλακτος και ζυμώνω (όχι πολύ έντονα) μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ενιαία ζύμη. Πλάθω τη ζύμη σε μακρύ μπαστούνι, το τυλίγω σε μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C με αέρα. Βουτυρώνω ελαφρά 12-14 μίνι φορμίτσες για ταρτάκια (ή μίνι μαφινιέρα). Βγάζω την ζύμη από το ψυγείο και με ένα μαχαίρι κόβω σε 12-14 δισκάκια. Τοποθετώ το κάθε δισκάκι σε μια φορμίτσα και πιέζω με τα δάχτυλά μου για να καλύψω την βάση και τα τοιχώματα. Μεταφέρω τις φορμίτσες στο ψυγείο και τις αφήνω για 30 λεπτά να παγώσουν και πάλι.
  • Step 3 Φτιάχνω μικρές μπαλίτσες από αλουμινόχαρτο, βγάζω τα ταρτάκια από το ψυγείο και τοποθετώ σε κάθε ένα από 1 μπαλάκι. Ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά. Αφαιρώ τα αλουμινένια μπαλάκια και συνεχίζω το ψήσιμο για 4-5 λεπτά ακόμη. Βγάζω τις ταρτούλες από το φούρνο και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
  • Step 4 Για την κρέμα: Βάζω το παγωμένο νερό σε ένα μικρό μπολάκι και πασπαλίζω την ζελατίνη. Αφήνω το μπολ στην άκρη.
  • Step 5 Βάζω το γάλα σε μια κατσαρόλα να πάρει βράση και το αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 6 Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Προσθέτω με αργή και σταθερή ροή το καυτό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Αδειάζω το μείγμα στην κατσαρόλα και βάζω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύω συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τη βανίλια και την ζελατίνη με το νερό. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζελατίνη και να ενσωματωθεί στην κρέμα. Σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτετε στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  • Step 7 Αφαιρώ την μεμβράνη και αφρατεύω την κρέμα με το σύρμα. Προσθέτω την χτυπημένη κρέμα σε 2 δόσεις και ανακατεύω απαλά μέχρι να ενσωματωθεί. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και την αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.
  • Step 8 Για την συναρμολόγηση: Λίγο πριν το σερβίρισμα, γεμίζω τα άδεια ταρτάκια με κρέμα και διακοσμώ με φρέσκα φρούτα ή και χρωματιστή τρούφα.

Related Posts

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

ΚΟΡΜΟΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ ΚΑΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ

Ένας υπέροχος κορμός αρκετά διαφορετικός από τον κλασσικό σοκολατένιο. O πουρές φυστικιών είναι που δίνει την πιο έντονη γεύση.