destination taste!

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ, ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΠΟΧΗΣ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ, ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΠΟΧΗΣ

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ, ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΠΟΧΗΣ

: 12
: 20 min
: 30 min

Ταρτάκια «πασπαρτού», αφού μπορείτε να τα φτιάχνετε όλο το χρόνο και όλες τις εποχές αλλάζοντας τα λαχανικά. Κρατήστε την βασική κρέμα τυριών και δοκιμάστε τα με διάφορους συνδυασμούς… Παντζάρι, κολοκύθα, πιπεριές σε διάφορα χρώματα ή ότι άλλο βρείτε στη λαϊκή.

Ingridients
  • Για την κρέμα
  • 500 ml ζωμό κότας ή λαχανικών, ζεστό
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 100 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για τα ταρτάκια
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 μικρό κολοκύθι, σε χοντρά, μισά φετάκια
  • 1 μικρή μελιτζάνα, σε χοντρά, μισά φετάκια
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 150 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στη μέση ή στα 4 αν είναι μεγάλα
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι
  • Φύλλα από 3-4 κλαδάκια θυμάρι
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι, καβουρδισμένο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για την κρέμα: Σε μια κατσαρολίτσα βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω πασπαλιστά το αλεύρι και ανακατεύω με το σύρμα για 3-4 λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί. Προσθέτω το ζωμό και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα (περίπου 10 λεπτά). Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το αυγό. Δουλεύω με γρήγορες κινήσεις μέχρι να ενωθεί στην κρέμα και αλατοπιπερώνω. Αφήνω την κρέμα στο πλάι μέχρι να ετοιμάσω τα λαχανικά.
  • Step 2 Για τα λαχανικά: Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί καλά. Προσθέτω πασπαλιστά την πάπρικα και το κάρι και σοτάρω για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνω πρώτα την μελιτζάνα, το κολοκύθι και το κρεμμύδι και σοτάρω ανακατεύοντας με 6-7 λεπτά. Θέλω να ροδίσουν αλλά όχι να λιώσουν. Προσθέτω τα μανιτάρια και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω τα ντοματίνια, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  • Step 3 Για τα ταρτάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά μια μαφινιέρα. Απλώνω τα 2 φύλλα σφολιάτας και τα κόβω σε 6 τετράγωνα κομμάτια το καθένα. Τοποθετώ τα φύλλα σφολιάτας μέσα στις θηκούλες αφήνοντας να εξέχουν λίγο από τις άκρες.
  • Step 4 Ανακατεύω τα τυριά με την κρέμα και την μοιράζω στα σφολιατάκια. Μοιράζω τα σοταρισμένα λαχανικά, πιέζοντάς τα λίγο για να μισοβυθιστούν. Πασπαλίζω με το σουσάμι και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά.

Related Posts

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Μια δροσερή, ανοιξιάτικη παραλλαγή του διάσημου τιραμισού. Η πρωτότυπη βάση του έχει ιδιαίτερα φραουλένια γεύση.

ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

Συνδυάζουμε δύο έντονες ευωδιές, της φράουλας και της μαστίχας, σε μια μους ιδιαίτερα ανάλαφρη, με «σπιτική» υφή.



Subscribe