destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

: 6-8
: 30 min
: 50 min

Εύκολη τάρτα που χρησιμοποιούμε τα μήλα με 2 διαφορετικές τεχνικές. Τριφτά γίνονται μια γρήγορη μαρμελάδα και καραμελωμένα στο τηγάνι με άρωμα βανίλιας. Τη σοκολάτα γάλακτος μπορείτε να την αντικαταστήσετε με μπίτερ, λευκή ή απλή κουβερτούρα.

Ingridients
  • 2 φύλλα σφολιάτα βουτύρου
  • 10 μέτρια μήλα κόκκινα
  • 60 ml νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. αγελαδινό βούτυρο + λίγο επιπλέον για την ταρτιέρα
  • 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Βουτυρώνω καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ. και στρώνω με το ένα φύλλο σφολιάτας καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Καθαρίζω όλα τα μήλα από τις φλούδες τους και αφαιρώ τους πυρήνες. Τρίβω τα μισά μήλα στο χοντρό του τρίφτη και τα άλλα μισά τα κόβω σε μικρούς κύβους.
  • Step 2 Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα τριμμένα μήλα και το νερό και βράζω σε μέτρια φωτιά μέχρι τα μήλα να «πιούν» όλα τα υγρά. Πασπαλίζω με την κρυσταλλική ζάχαρη, ανακατεύω και αφήνω να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά μέχρι να λιώσουν και να γίνουν σαν μαρμελάδα.
  • Step 3 Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνω το βούτυρο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνω τους κύβους των μήλων και σοτάρω για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Πασπαλίζω με την καστανή ζάχαρη, ραντίζω με την βανίλια και συνεχίζω το σοτάρισμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν.
  • Step 4 Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C με αέρα.
  • Step 5 Αδειάζω την μαρμελάδα μήλου στην ταρτιέρα, πασπαλίζω με την κανέλα και σκορπίζω τις μισές σταγόνες σοκολάτας. Ισιώνω καλά με ένα κουτάλι και ρίχνω τους καραμελωμένους κύβους μήλων. Σκορπίζω τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας και αφήνω στην άκρη. Ξεδιπλώνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και με ένα κουπάτ καρδούλα (ή στρογγυλό) κόβω μικρές καρδούλες. Αλείφω με λίγο νερό την περιφέρεια της ταρτιέρας (την άκρη της σφολιάτας) και κολλάω τις καρδούλες ολόγυρα. Ψήνω στο φούρνο για 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα.
  • Step 6 Αποσύρω από το φούρνο, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

Related Posts

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

Μια πασχαλινή αυγοσαλάτα που αξιοποιεί τα κόκκινα αυγά που έχουμε σε αφθονία. Ο αρακάς, τα καροτάκια, το δροσερό γιαούρτι αλλά και η πικάντικη βινεγκρέτ με λευκό βαλσάμικο με φραγκόσυκο δίνουν ένταση και χρώμα.

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το βασικό συστατικό των μπιφτεκιών είναι τα μαυρομάτικα φασόλια , τα οποία αποτελούν μια από τις πιο θρεπτικές επιλογές οσπρίων. Τα μαυρομάτικα είναι άριστη πηγή σιδήρου γεγονός που τα καθιστά απαραίτητη τροφή για τα κορίτσια από 13 ετών άνω…



Subscribe