destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

: 6-8
: 1 hr
: 18 min
           
: 40 min

Ανοιξιάτικη και γιορτινή τάρτα με κρέμα βανίλιας αλλά και φρέσκες φράουλες. Σας προτείνω να τη συνοδέψετε με ένα ποτήρι δροσερό Peleano Sparkling Tale με αρώματα λουλουδιών και λάιμ. Μπορείτε να φτιάξετε τη βάση και την κρέμα από την προηγούμενη ημέρα και να την συναρμολογήσετε λίγη ώρα πριν το σερβίρισμα.

Ingridients
  • Για την τάρτα
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • Ξύσμα από ½ ακέρωτο λεμόνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κρόκους αυγών
  • 90 γρ. αγελαδινό βούτυρο + λίγο επιπλέον για την ταρτιέρα
  • Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 3 κρόκους αυγών
  • 100 γρ. ζάχαρη + 30 γρ. για την σαντιγί
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. γάλα
  • Σποράκια από 1 λοβό φυσικής βανίλιας
  • 250 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, παγωμένη
  • Για την επιφάνεια
  • 700 γρ. φράουλες
  • ½ κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι, χοντροσπασμένο
  • 40 γρ. φυστίκι Αιγίνης, χοντροσπασμένο
Instructions
  • Step 1 Για τη ζύμη: Ρίχνω το αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας και δημιουργώ στο κέντρο μια λακούβα. Εκεί ρίχνω το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τους κρόκους. Δουλεύω με τα δάχτυλά μου, παίρνοντας αλεύρι από την περιφέρεια και φέρνοντάς στο προς το κέντρο μέχρι να δημιουργήσω ένα λασπώδες μείγμα. Προσθέτω το βούτυρο και ζυμώνω δυνατά μέχρι να ενωθεί το βούτυρο με όλα τα υλικά και όσο αλεύρι έχει απομείνει στην περιφέρεια και να δημιουργηθεί μια ενιαία, απαλή ζύμη. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήνω στο ψυγείο για 40 λεπτά.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C με αέρα. Βουτυρώνω και πασπαλίζω με αλεύρι μια ταρτιέρα διαμέτρου 22 εκ.
  • Step 3 Αφαιρώ τη μεμβράνη από τη ζύμη, την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο διαμέτρου περίπου 24 εκ. Μεταφέρω εκεί το φύλλο, πιέζοντας λίγο με τα χέρια μου μέχρι να κολλήσει καλά στη βάση και τα τοιχώματα. Κόβω όση ζύμη περισσεύει και με ένα πηρούνι τρυπάω διάσπαρτα. Ψήνω την τάρτα για 15-18 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω την τάρτα να κρυώσει.
  • Step 4 Για την κρέμα: Βάζω σε ένα κατσαρολάκι τους κρόκους, τα 100 γρ. ζάχαρη και το αλεύρι και χτυπάω καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν οι σβόλοι και να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτω το γάλα και τα σποράκια της βανίλιας, ανακατεύω καλά και βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύω ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα και αποσύρω από τη φωτιά. Αδειάζω την κρέμα σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να κρυώσει.
  • Step 5 Βάζω την κρέμα γάλακτος και τα 30 γρ. ζάχαρη και σε ένα μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί. Αφαιρώ τη μεμβράνη από την κρύα κρέμα και δουλεύω λίγο με το σύρμα για να αφρατέψει. Προσθέτω την σαντιγί σε 3 δόσεις και ανακατεύω μέχρι να ενωθούν καλά. Μεταφέρω την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Step 6 Για τη συναρμολόγηση: Aφαιρώ την ψημένη τάρτα από την ταρτιέρα και την τοποθετώ σε μια πιατέλα. Γεμίζω με την κρέμα βανίλιας καλύπτοντας καλά όλη την τάρτα. Πλένω καλά τις φράουλες και τις σκουπίζω με ένα καθαρό πανί. Τις κόβω σε λεπτά φετάκια και τις τοποθετώ όρθιες και κυκλικά σε όλη την επιφάνεια της κρέμας. Πασπαλίζω με το ροζ πιπέρι και τα φυστίκια και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

MUFFINS ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

MUFFINS ΜΕ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Ονειρεμένα muffins με φιλέτο κοτόπουλο αλλά και μια πικάντικη, σκορδοβουτυράτη επίγευση που θα σας κάνει να τα λατρέψετε. Αν έχετε κρέμα σκόρδου μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε αντί για το φρέσκο. Θα είναι ακόμη πιο απαλή η γεύση του.

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΥΡΤΙΛΑ

Ένα αφράτο κέικ με μύρτιλα είναι ότι πρέπει για το πρωινό μας ή για ένα απογευματινό τσάι. Γίνεται πολύ γρήγορα και τρώγεται ακόμη γρηγορότερα!



Subscribe