destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΪΚΟΝ

: 4
: 30 min
: 35 min
           
: 30 min

Πεντανόστιμη τάρτα με τρυφερά κολοκυθάκια. Εάν την θέλετε πιο ελαφριά μπορείτε να αντικαταστήσετε το μπέικον με φιλέτο γαλοπούλα ή κοτόπουλο, ψητό ή βραστό.

Ingridients
  • Για τη βάση
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak light, παγωμένο + λίγο επιπλέον για την ταρτιέρα
  • 1 αυγό
  • 1-2 κουτ. σούπας νερό (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Για την γέμιση
  • 2 κολοκύθια μέτρια
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. βούτυρο Lurpak light
  • 80 γρ. μπέικον, κομμένο σε κύβους
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος Light, Arla
  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 150 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη, Arla
  • ¼ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σκόνη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Για τη βάση: Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι και το βούτυρο κομμένο σε μικρούς κύβους. Φορώντας γάντια, «τρίβω» τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα. Προσθέτω το αλάτι και το αυγό και ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη. Αν είναι πολύ στεγνή (εξαρτάται από το μέγεθος του αυγού), προσθέτω 1 κουταλιά νερό και ζυμώνω. Τυλίγω τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω ελαφρά μια ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ. Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετώ ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά. Ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και το μεταφέρω στην ταρτιέρα καλύπτοντας τη βάση και τα τοιχώματα. Ψήνω την άδεια τάρτα για 15 λεπτά.
  • Step 3 Για τη γέμιση: Πλένω τα κολοκύθια και κόβω το ένα σε στρογγυλές φετούλες (το μικρότερο) και σε μπαστουνάκια το δεύτερο. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα μπαστουνάκια κολοκυθιού και το κρεμμύδι και σοτάρω για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτω το μπέικον και σοτάρω για 2 λεπτά ακόμη.
  • Step 4 Αδειάζω τα σοταρισμένα υλικά στην μισοψημένα τάρτα και τα σκορπίζω με ένα πηρούνι. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτω τη μοτσαρέλα, ανακατεύω και αδειάζω το μείγμα στην τάρτα. Καλύπτω την περιφέρεια της τάρτας με τις ροδέλες του δεύτερου κολοκυθιού και ψήνω στο φούρνο για 30-35 λεπτά.

Related Posts

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!