destination taste!

ΤΑΡΤΑ ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΤΑΡΤΑ ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΤΑΡΤΑ ΚΥΔΩΝΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

: 4
: 20 min
: 40 min

Εύκολες και γρήγορες τάρτες με τα φθινοπωρινά κυδώνια. Αν δεν έχετε πούδρα αμυγδάλου, μπορείτε να «τρίψετε» ασπρισμένα αμύγδαλα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη.

Ingridients
  • 1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου
  • 3 μεγάλα κυδώνια
  • 300 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 200 ml νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Λίγο βούτυρο, λιωμένο για το άλειμμα
  • Για την αμυγδαλόκρεμα
  • 150 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 3 αυγά
  • 50 γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
  • 50 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο + λίγο επιπλέον για τις φόρμες
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Για το σερβίρισμα
  • Γλυκό κουταλιού κυδώνι
Instructions
  • Step 1 Καθαρίζω τα κυδώνια από τη φλούδα τους, τα κόβω στη μέση και αφαιρώ τους πυρήνες. Τα κόβω σε λεπτά φετάκια και τα βάζω σε ένα μπολ με νερό και το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  • Step 2 Σε μια κατσαρόλα βάζω το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα και βράζω για 4 λεπτά (από τη στιγμή που ξεκινάει ο βρασμός). Ρίχνω τις φέτες των κυδωνιών στραγγισμένες και τις βράζω για 6 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και τις αφήνω μέσα στο σιρόπι να κρυώσουν.
  • Step 3 Για την αμυγδαλόκρεμα: Βάζω τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτω το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και την πούδρα αμυγδάλου και ανακατεύω.
  • Step 4 Για τις τάρτες: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω καλά 4 φορμάκια για τάρτες διαμέτρου 12-14 εκ. Ξεδιπλώνω τη σφολιάτα και την κόβω σε 4 τετράγωνα κομμάτια.
  • Step 5 Προσαρμόζω τις σφολιάτες στα φορμάκια πιέζοντας να καλύψω τη βάση και τα τοιχώματα. Μοιράζω την αμυγδαλόκρεμα και στρώνω κυκλικά τις φετούλες των κυδωνιών.
  • Step 6 Αλείφω με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν. Σερβίρω με γλυκό κουταλιού κυδώνι.

Related Posts

ΜΠΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

ΜΠΡΙΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑ ΓΕΜΙΣΤΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΣΙΑ

Πασχαλινή και πανέμορφη κουλούρα μπριος με αφράτη κρέμα και κεράσια. Αν βρείτε φρέσκα κεράσια στην εποχή τους, φυσικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, αφού αφαιρέσετε πρώτα το κουκούτσι τους.

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

Μια πασχαλινή αυγοσαλάτα που αξιοποιεί τα κόκκινα αυγά που έχουμε σε αφθονία. Ο αρακάς, τα καροτάκια, το δροσερό γιαούρτι αλλά και η πικάντικη βινεγκρέτ με λευκό βαλσάμικο με φραγκόσυκο δίνουν ένταση και χρώμα.



Subscribe