destination taste!

ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ

ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ

ΣΠΕΤΖΟΦΑΪ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ

: 4-6
: 15 min
: 20 min

Μια νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή από το πανέμορφο Πήλιο. Αν θέλουμε το φαγάκι ακόμα πιο πικάντικο, μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερες πιπερίτσες τσίλι, μαζί με τις πιπεριές.

Ingridients
  • 1 κιλό λουκάνικα χωριάτικα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 1 κιλό πράσινες και κόκκινες πιπεριές μακριές, χοντροκομμένες
  • 1-2 πιπερίτσες καυτερές, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. ντοματάκια, ψιλοκομμένα (το καλοκαίρι προτιμήστε φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες)
  • ½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 60 ml τσίπουρο Πηλιορείτικο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνω το μισό από το ελαιόλαδο. Ρίχνω τις πιπεριές και τις σοτάρω σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτω τα ντοματάκια, τα δαφνόφυλλα, και τα σκόρδα. Προσθέτω τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνω και αφήνω να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά για 8-10 λεπτά.
  • Step 2 Σε ένα δεύτερο βαθύ τηγάνι, ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω τα λουκάνικα και σοτάρω καλά μέχρι να ροδίσουν. Σβήνω με το τσίπουρο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ μεταφέρω τα λουκάνικα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Αφήνω το σπετζοφάι να βράσει για 10 λεπτά ακόμα και το σερβίρω ζεστό ή χλιαρό.

Subscribe