destination taste!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ

: 4
: 15 min
: 20 min

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Συνταγή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «αφροδισιακό», αφού τα μύδια προσφέρουν άφθονη βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο, ο οποίος είναι αναγκαίος για την παραγωγή σεξουαλικών ορμονών. Παρόντα και τα απαραίτητα ω-3 λιπαρά με τις θαυμάσιες ιδιότητές τους. Από την άλλη, τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως έχουν εξαίσια θρεπτική αξία, βρίσκονται στη βάση της μεσογειακής διατροφής και μεταβολίζονται, αφομοιώνονται και χωνεύονται πιο αργά σε σχέση με τους απλούς υδατάνθρακες των γλυκών και των φρούτων. Ακόμα παρέχουν γλυκόζη, η οποία είναι ζωτικής σημασίας καύσιμο για το νευρικό σύστημα, τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τους μυς. Τέλος, σημαντική είναι και η παρουσία του βουτύρου αφού περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε, βιταμίνες Κ και D, λεκιθίνη, ιώδιο, και χολίνη. Το σύνολο των ουσιών αυτών προσφέρουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες στο βούτυρο που είναι ωφέλιμες για το ανθρώπινο σώμα.

Ingridients
  • 1 κιλό μύδια καθαρισμένα
  • 400 γρ. βιολογικό σπαγγέτι ολικής άλεσης Νο 6, ΗΛΙΟΣ
  • 600 γρ. ντομάτες φρέσκες, ψιλοκομμένες ή από κονσέρβα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • 60 γρ. αγελαδινό βούτυρο Lurpak
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο γουόκ βάζω το βούτυρο και το ελαιόλαδο να ζεσταθούν. Ρίχνω το σκόρδο, την πιπερίτσα και την πάπρικα και σοτάρω για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτω τις ντομάτες και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Πασπαλίζω με πιπέρι (δεν αλατίζω) και αποσύρω από τη φωτιά.
  • Step 2 Βάζω τα μύδια σε μια κατσαρόλα, σκεπάζω με το καπάκι και μαγειρεύω σε δυνατή φωτιά για 5-7 λεπτά μέχρι να ανοίξουν. Βγάζω τα μύδια με μια τρυπητή κουτάλα και σουρώνω το υγρό που έχει μείνει στην κατσαρόλα.
  • Step 3 Επαναφέρω το γουόκ με τη σάλτσα στη φωτιά, προσθέτω το σουρωμένο υγρό και βράζω για 5 λεπτά. Προσθέτω τα μύδια, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Βράζω τα σπαγγέτι αλ ντέντε και τα μεταφέρω στο γουόκ με τα μύδια. Ανακατεύω απαλά, πασπαλίζω με μαϊντανό και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΟΣΠΡΙΟΣΑΛΑΤΕΣ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ!

ΟΣΠΡΙΟΣΑΛΑΤΕΣ ΟΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ!

Όσο λαχταριστά είναι τα όσπρια μαγειρεμένα σε σούπες τον χειμώνα, άλλα τόσο απολαυστικά είναι και κρύα, σε υπέροχες σαλάτες όπου και παίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα όσπρια είναι ιδιαίτερα θρεπτικά και χορταστικά. Αποφεύγεις, λοιπόν, να τα «πνίξεις» με πολλά υλικά γιατί θα γίνουν βαριά. Σαλάτες […]

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΚΟΡΜΟΣ ΠΑΓΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

Δροσερό γλύκισμα που «κρύβει» 3 δυνατές γεύσεις. Σοκολατένιο κέικ, αφράτη κρέμα και ηδονικές φράουλες. Αν σας έχει περισσέψει κέικ το οποίο έχει μπαγιατέψει, είναι ευκαιρία να το «ανακυκλώσετε» δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο.



Subscribe