destination taste!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΘΡΑΨΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΘΡΑΨΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΘΡΑΨΑΛΑ ΚΑΙ ΑΥΓΑ ΣΟΛΟΜΟΥ

: 4
: 20 min
: 20 min
           
: 30 min

Ένα ελαφρύ και απλό πιάτο, με άρωμα «θάλασσα». Τα θράψαλα είναι το fake καλαμάρι που οι περισσότεροι θεωρούν σκληρό και υποδεέστερο. Σας έχω όμως τη συνταγή που θα σας αλλάξει γνώμη. Ο συνδυασμός με το δίκοκκο σπαγγέτι δεν είναι τυχαίος αφού ταιριάζουν απόλυτα και αλληλοσυμπληρώνονται για να σας δώσουν την υπέρτατη γαστρονομική λιχουδιά!

Ingridients
  • 400 γρ. Σπαγέτι ολικής ZΕΙΔΩΡΟΣ ΓΗ, ΗΛΙΟΣ
  • 500 γρ. μικρά θράψαλα
  • 1 κουτ. σούπας σόδα μαγειρική
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένος
  • 200 ml κρασί κόκκινο
  • 300 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 4 κουτ. σούπας αυγά σολομού (θα τα βρείτε στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Καθαρίζω τα θράψαλα από την εξωτερική μεμβράνη τους και τα πλένω καλά. Βάζω τα θράψαλα σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίζω με τη σόδα και ανακατεύω καλά. Αφήνω τα θράψαλα για 30 λεπτά.
  • Step 2 Πλένω καλά τα καλαμάρια με τρεχούμενο νερό και τα σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω τα σώματα σε λεπτές μακριές λωρίδες και αφήνω ολόκληρα τα πλοκάμια τους.
  • Step 3 Βάζω τα καλαμάρια σε μια κατσαρόλα, προσθέτω 1 ποτήρι νερό και βράζω σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Σουρώνω τα θράψαλα και τα αφήνω στην άκρη.
  • Step 4 Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μοσχομυρίσει προσθέτω τα θράψαλα. Ραντίζω με το κρασί και βράζω για 2 λεπτά. Προσθέτω τον ζωμό και σκεπάζω την κατσαρόλα. Αφήνω τα μαγειρευτούν για 20 λεπτά.
  • Step 5 Παράλληλα βράζω τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Με μια τσιμπίδα μεταφέρω τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τα θράψαλα και ανακατεύω απαλά. Προσθέτω το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Step 6 Σερβίρω αμέσως στα πιάτα, πασπαλίζω με τον μαϊντανό και σκορπίζω από 1 κουταλιά αυγά σολομού σε κάθε πιάτο.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

Προτιμήστε τα μαύρα, βασιλικά σύκα που είναι πιο γλυκά. Τον Αύγουστο είναι στα φόρτε τους.

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ

ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΑ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ

Το φραγκόσυκο, το περίεργο φρούτο είναι καρπός από την φραγκοσυκιά. Είναι ένα κακτοειδές φυτό που φυτρώνει στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το ξέρατε πως το ίδιο φρούτο στην Κύπρο ονομάζεται παπουτσόσυκο; Είμαι σίγουρη πως γνωρίζετε σίγουρα το φραγκόσυκο, από το πολύτιμο έλαιο φραγκοσυκιάς που είναι […]