destination taste!

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ, ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ, ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ, ΑΝΤΣΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

: 4
: 10 min
: 20 min

Η διάσημη μακαρονάδα «αλά πουτανέσκα», πικάντικη και με έντονο ταμπεραμέντο, κλείνει μέσα της χαρακτηριστικές μεσογειακές γεύσεις.

Ingridients
  • 350 γρ. σπαγγέτι (Νο 6 ή Νο 10)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 3 – 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (ή 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια με το χυμό τους, πολτοποιημένα στο μούλτι
  • 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
  • 10 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι, καλά στραγγισμένα και κομμένα στη μέση
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξεπλυμένη και καλά στραγγισμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαύρες ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και κομμένες σε λωρίδες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά και κατά βούληση), για το σερβίρισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Βράζω τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζω, κρατάω κατά μέρος 300 ml από το νερό τους και τα διατηρώ ζεστά.
  • Step 2 Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω τα φρέσκα κρεμμυδάκια (ή το ξερό κρεμμύδι) για 2 – 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω το σκόρδο και σοτάρω για άλλο ½ λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του.
  • Step 3 Ρίχνω τα πολτοποιημένα ντοματάκια, τον πελτέ, τις αντσούγες, την κάππαρη και το νερό που κράτησα από το βράσιμο των ζυμαρικών και ανακατεύω καλά. Ρίχνω λίγο πιπέρι (αποφεύγω το αλάτι γιατί τα υλικά είναι αρκετά αλμυρά) και αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση.
  • Step 4 Προσθέτω τις ελιές και τις λιαστές ντομάτες και συνεχίζω το μαγείρεμα της σάλτσας για άλλα 6 – 7 λεπτά σε μέτρια φωτιά, με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά και να δέσει ελαφρώς.
  • Step 5 Προσθέτω τα στραγγισμένα ζυμαρικά, ανακατεύω και ρίχνω το μαϊντανό. Ανακατεύω μια τελευταία φορά και σερβίρω αμέσως. Αν θέλω, πασπαλίζω με τριμμένη παρμεζάνα.

Related Posts

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Γρήγορη και ελαφριά μακαρονάδα με πικάντικες αντζούγιες. Τα λαχανικά μπορείτε να τα αντικαταστήσετε ανάλογα με την εποχή και τι υπάρχει στους πάγκους της λαϊκής.

ΚΑΠΑΡΗ & ΚΡΙΤΑΜΟ. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!

ΚΑΠΑΡΗ & ΚΡΙΤΑΜΟ. ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!

Κάπαρη και κρίταμο. Τα πεντανόστιμα χόρτα της θάλασσας και των βράχων μάς περιμένουν να τα μαζέψουμε στις διακοπές μας στα βράχια δίπλα στο κύμα ή λίγο ψηλότερα, στα χαμηλά νησιωτικά βουνά. Τα βρίσκουμε όλο το καλοκαίρι και μαζεύουμε όσο περισσότερη ποσότητα μπορούμε για να έχουμε […]