destination taste!

ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ

ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ

ΣΟΡΜΠΕ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΓΡΕΝΑΔΙΝΗ

: 6-8
: 15 min
           
: 3 hr

Μια λιχουδιά με άρωμα και γεύση δροσιάς, κατάλληλο για επιδόρπιο, αλλά και για μια ευχάριστη εναλλαγή ανάμεσα σε διαφορετικά πιάτα, για να καθαρίσει τη γεύση ώστε να δεχτεί απολαυστικά τη συνέχεια.

Ingridients
  • 600 γρ. φράουλες ώριμες και γερές
  • 220 γρ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
  • 220 γρ. νερό
  • 1 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 1 κουτ. γλυκού μπράντι
  • 1 κουτ. γλυκού γρεναδίνη
Instructions
  • Step 1 Καθαρίζω τις φράουλες από τα κοτσανάκια και τις πλένω καλά. Τις κόβω σε κομματάκια και τις ραντίζω με το λεμόνι και το μπράντι. Τις λιώνω στο μπλέντερ.
  • Step 2 Σε μια κατσαρόλα βράζω το νερό με τη ζάχαρη ανακατεύοντάς το. Το αφήνω να βράσει για 4΄ λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει. Όταν κρυώσει, ανακατεύω τον πολτό της φράουλας με το σιρόπι.
  • Step 3 Προσθέτω τη γρεναδίνη και τα χτυπάω με το μίξερ όλα μαζί. Βάζω το σορμπέ στην παγωτομηχανή να χτυπηθεί και να δέσει, για 35΄ λεπτά. Σας συμβουλεύω να ακολουθήσετε τις οδηγίες χρήσεως της συσκευής.
  • Step 4 Αν δεν υπάρχει παγωτομηχανή, το αφήνω στην κατάψυξη για 40΄ λεπτά, το ξαναχτυπάω με το μίξερ και το αφήνω στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  • Step 5 Το σερβίρω βγάζοντάς το σε μπαλίτσες, σε κολονάτο ποτήρι του μαρτίνι, γαρνιρισμένο με φρέσκες φράουλες ή και με φρέσκα φύλλα μέντας.

Related Posts

ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΟΡΜΠΕ

ΜΠΛΑΚ ΦΟΡΕΣΤ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΟΡΜΠΕ

Μια καλή ιδέα -αν δεν θέλουμε να ξοδέψουμε σιρόπι από γλυκό του κουταλιού- είναι να μουσκέψουμε τα μπισκότα σε αδιάλυτη, παχύρρευστη βυσσινάδα.

ΕΞΩΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ 2 ΣΟΡΜΠΕ (ΜΑΝΓΚΟ & ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ) ΚΑΙ ΠΑΡΦΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

ΕΞΩΤΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ 2 ΣΟΡΜΠΕ (ΜΑΝΓΚΟ & ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ) ΚΑΙ ΠΑΡΦΕ ΦΡΑΟΥΛΑ

Μπορεί να φαίνεται εντυπωσιακή αλλά είναι η πιο εύκολη τούρτα που έχετε φτιάξει ποτέ. Τα σορμπέ δίνουν εξωτική γεύση και σε συνδυασμό με το πλούσιο παρφέ φράουλα, δεν θα την χορταίνετε…



Subscribe