Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

SOFT COOKIES ΜΕ ΔΥΟ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

SOFT COOKIES ΜΕ ΔΥΟ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

SOFT COOKIES ΜΕ ΔΥΟ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

: 18-20 cookies
: 20 min
: 7 min
           
: 1 hr

[email protected] με την Ντίνα – 20/01/2018

Ingridients
  • 225 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 185 γρ. ζάχαρη καστανή Fytro
  • 110 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουτ. σούπας έτοιμο καφέ (υγρό)
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 480 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ Γιώτης
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κουβερτούρα σε σταγόνες, Γιώτης
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σοκολάτα με γεύση φράουλα σε σταγόνες, Γιώτης
Instructions
  • Step 1 Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τις ζάχαρες και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε τον καφέ εσπρέσσο, τη βανίλια, το μέλι και τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά.
  • Step 2 Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα μέσα στο μπολ με την κρέμα. Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μίγμα. Προσθέτουμε τις σοκολάτες και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Step 3 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C.
  • Step 4 Παίρνουμε λίγη ζύμη (σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού) και πλάθουμε σε μπαλίτσες. Τις τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Αν δεν χωράνε όλα ψήνουμε σε 2 δόσεις.
  • Step 5 Ψήνουμε στο φούρνο για 6-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Related Posts

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ PELEANO

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΨΗΤΑ ΣΕ PELEANO

Ένα επιδόρπιο ελαφρύ και απίστευτα αρωματικό. Αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε τα μπαχαρικά με αυτά τις αρεσκείας σας, κρατώντας μόνο τα ξύλα κανέλας. Μπορείτε να το σερβίρετε σκέτο ή με παγωτό βανίλια.

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΒΟΥΤΥΡΑΤΟ

Χριστουγεννιάτικο γλύκισμα με καταγωγή από το Μιλάνο. Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και τσουρέκι με σταφίδες ή άλλα αποξηραμένα φρούτα. Έχει λίγο μπελαλίδικη διαδικασία αλλά αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε.