destination taste!

SMOKE BARREL

SMOKE BARREL

Οι όμορφες, βραδιές του Μαΐου είναι ιδανικές για ένα bbq στον κήπο ή τη βεράντα μας. Διαλέγουμε τα καλύτερα φιλετάκια, λουκάνικα, πανσετούλες, αλλά και λαχανικά για να τα ψήσουμε στα κάρβουνα. Προσκαλούμε τους φίλους, δημιουργούμε ένα σκηνικό με απαλό φωτισμό, μοντέρνα μουσική και δημιουργούμε μια ξεχωριστή βραδιά.
Για το κοκτέιλ σας, έχει φροντίσει ο Παναγιώτης Φράγκος, executive bartender, με πολλές περγαμηνές και σας προτείνει το Mount Gay Black Barrel γιατί έχει περάσει από 2 διαφορετικής καπνικότητας βαρέλια, τη Septem 8η Μέρα για τα αρώματα σοκολάτας και κόκκινα φρούτα. Είναι ένα γαστρονομικό cocktail με σκοπό να συνδυαστεί παράλληλα με ένα γεύμα πλούσιο σε πρωτεϊνες.
Με γνώμονα το Smoke Barrel αλλά και τις bbq νοστιμιές, η executive cheffe Ντίνα Νικολάου σας προτείνει να τα συνοδέψετε με πατατούλες γεμιστές με μοσχαράκι ραγού αλλά και να τελειώσετε με ένα εθιστικό brownie με καραμελωμένα φουντούκια και ανθό αλατιού.

SMOKE BARREL
1 person
30ml Mount Gay Black Barrel
50ml septem beer 8 day
15ml fresh  lemon juice
15ml simple syrup
Γαρνιτούρα Φλούδα λεμόνι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Stir όλα τα συστατικά, σερβίρουμε χωρίς πάγο. Ποτήρι nick n nora

 MOUNT GAY BLACK BARREL: Ένα μείγμα από ρούμι απόσταξης σε στήλη και άμβυκα, παλαιωμένα από 3 έως 7 χρόνια. Διαδικασία ωρίμανσης σε δύο τύπους βαρελιών, American & υψηλής καπνικότητας Bourbon Whisky. Το γευστικό αποτέλεσμα είναι πιο φινετσάτο, πιο έντονο, με μία γλυκύτητα αισθητή στην επίγευση.

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ 

ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΡΑΓΟΥ

Προετοιμασία: 1 ώρα   –   Ψήσιμο: 10´   –   Μερίδες: 12

ΥΛΙΚΑ
28-30 γαλλικές πατατούλες
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά από σπάλα
30 ml ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για τις πατάτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρούς κύβους
1 καρότο, κομμένο σε μικρούς κύβους
2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3-4 κλαδάκια θυμάρι (φύλλα)
1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
1 κουτ. γλυκού πάπρικα, καπνιστή
1 κουτ. γλυκού μπούκοβο, γλυκό
1 κουτ. γλυκού βασιλικό, ξερό
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη καστανή
2 κουτ. σούπας πελτέ
120 ml κρασί κόκκινο
250 ml ζωμό κότας
200 γρ. τσένταρ, τριμμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Γιαούρτι, για το σερβίρισμα
Σχοινόπρασο, για το σερβίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σε μια κατσαρόλα βάζω τις πατατούλες. Αλατίζω και τις αφήνω να βράσουν για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν. Τις στραγγίζω σε σουρωτήρι και τις αφήνω να κρυώσουν.
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τον κιμά και σοτάρω σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να αποβάλλει τα υγρά τους και να εξατμιστούν. Προσθέτω το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο και το σκόρδο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 3 λεπτά ακόμη. Σβήνω με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, πασπαλίζω με τα μυρωδικά, την πάπρικα, το μπούκοβο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω τον πελτέ, τον ζωμό κότας, ανακατεύω και μαγειρεύω σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μείνει με τη σάλτσα του.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Χαράζω τις πατάτες στη μέση (δεν τις κόβω εντελώς) και με προσοχή αφαιρώ λίγη από τη σάρκα τους. Γεμίζω τις πατάτες μέχρι επάνω, με το μείγμα του κιμά και τις τοποθετώ σε ένα ταψάκι που έχω στρώσει αρκετό τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο (για να τις κρατάει σταθερά ίσιες). Πασπαλίζω με το τσένταρ και ψήνω στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

BROWNIE ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ

Προετοιμασία: 20´   –   Ψήσιμο: 25´-30´   –   Ποσότητα: 8-10

 ΥΛΙΚΑ
120 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
90 γρ. βούτυρο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
225 γρ. ζάχαρη
2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ανθός αλατιού
Για τα καραμελωμένα φουντούκια
150 γρ. φουντούκια ψημένα & αποφλοιωμένα
100 γρ. ζάχαρη
Ανθό αλατιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τα καραμελωμένα φουντούκια: Βάζω τα φουντούκια και τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά για 8-10 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει καραμέλα. Αδειάζω το μείγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίζω με λίγο ανθό αλατιού, και με ένα πηρούνι «αραιώνω» τα φουντούκια. Τα αφήνω να κρυώσουν καλά και σπάω σε κομμάτια.
Για το brownie: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνω μια τετράγωνη φόρμα 20×20 εκ.
Βάζω σε ένα μπολ τη σοκολάτα και το βούτυρο και τα λιώνω σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
Προσθέτω τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι και ανακατεύω καλά με το σύρμα. Για το τέλος, προσθέτω τα φουντούκια και ανακατεύω.
Αδειάζω το μίγμα στη φόρμα, πασπαλίζω με λίγο ανθό αλατιού και ψήνω για 25-30 λεπτά.
Το γλυκό πρέπει να είναι στεγνό εξωτερικά και υδαρό στο εσωτερικό του.
Αποσύρω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει.