destination taste!

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ

: 4
: 15 min
: 30 min

Ανάλαφρα σφολιατίνια με «τρυφερή» κρέμα κάστανο. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε ακόμη περισσότερο, μπορείτε να ψήσετε περισσότερα σφολιατίνια και να τα γεμίσετε με κρέμα πατισερί, κρέμα μπουγάτσας, lemon curd ή ότι άλλο θέλετε.

Ingridients
  • 1 φύλλο ζύμης σφολιάτα βουτύρου Γαλλικού τύπου, ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 40 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • Για την κρέμα κάστανο
  • 150 γρ. κρέμα κάστανο (θα την αγοράσετε έτοιμη στο σούπερ μάρκετ)
  • 150 γρ. σαντιγί
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κουτ. σούπας βανίλια
  • Για τη διακόσμηση
  • Κόκκινα φρούτα
  • Μαρόν γλασέ
  • Σιρόπι καραμέλα
Instructions
  • Step 1 Για τα σφολιατίνια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Αλείφω με λίγο βούτυρο 4 στρογγυλά ταρτάκια, διαμέτρου 12-14 εκ.
  • Step 2 Πασπαλίζω με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγω το φύλλο σφολιάτας με την στενή πλευρά προς το μέρος μου. Με ένα μαχαίρι, κόβω τη σφολιάτα, κάθετα στη μέση, δημιουργώντας 2 μακριές και φαρδιές λωρίδες. Με ένα χοντρό πλάστη, ανοίγω το πρώτο κομμάτι σφολιάτας σε όσο πιο λεπτό φύλλο γίνεται. Αλείφω με λιωμένο βούτυρο και τυλίγω σε ρολό. Με το μαχαίρι, κόβω το ρολό κάθετα στη μέση, δημιουργώντας δύο μακριές λωρίδες. Τυλίγω την κάθε λωρίδα σε σαλίγκαρο και τη μεταφέρω σε βουτυρωμένο ταρτάκι. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας. Αλείφω τα στριφτά σφολιατάκια με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Αποσύρω από το φούρνο, ξεφορμάρω τα ρολάκια και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.
  • Step 3 Για την κρέμα κάστανο: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και «δουλεύω» με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. Μεταφέρω την κρέμα κάστανο σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
  • Step 4 Για το σερβίρισμα: Γεμίζω τα σφολιατάκια με κρέμα κάστανο, σκορπίζω λίγα μαρόν γλασέ, κόκκινα φρούτα και ραντίζω με λίγο σιρόπι καραμέλα.

Related Posts

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ… Η ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΜΠΑΛΙΤΣΑ

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ… Η ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΜΠΑΛΙΤΣΑ

Η ευωδιά του φρεσκοτριμμένου μοσχοκάρυδου δεν συγκρίνεται με κανένα μπαχαρικό. Είναι «ζεστό», φίνο και ντελικάτο, με πιπεράτη και γλυκιά μυρωδιά που χαρακτηρίζει κάθε συνταγή που θα το χρησιμοποιήσουμε. Αγορά & συντήρηση • Το αγοράζω πάντοτε ολόκληρο και ποτέ τριμμένο γιατί η φίνα ευωδιά του χάνεται […]

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΕΣ ΣΚΟΡΔΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

Οι ψητές γλυκοπατάτες γίνονται το τέλειο συνοδευτικό για ψητά κρέατα ή πουλερικά. Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και να τις πολτοποιήσετε σε ένα κρεμώδη και πικάντικο πουρέ.