Πληκτρολογήστε εδώ για αναζήτηση

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ

ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ

: 4
: 15 min
: 30 min

Ανάλαφρα σφολιατίνια με «τρυφερή» κρέμα κάστανο. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε ακόμη περισσότερο, μπορείτε να ψήσετε περισσότερα σφολιατίνια και να τα γεμίσετε με κρέμα πατισερί, κρέμα μπουγάτσας, lemon curd ή ότι άλλο θέλετε.

Ingridients
  • 1 φύλλο ζύμης σφολιάτα βουτύρου Γαλλικού τύπου, ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
  • 40 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη καστανή
  • Για την κρέμα κάστανο
  • 150 γρ. κρέμα κάστανο (θα την αγοράσετε έτοιμη στο σούπερ μάρκετ)
  • 150 γρ. σαντιγί
  • 150 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κουτ. σούπας βανίλια
  • Για τη διακόσμηση
  • Κόκκινα φρούτα
  • Μαρόν γλασέ
  • Σιρόπι καραμέλα
Instructions
  • Step 1 Για τα σφολιατίνια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Αλείφω με λίγο βούτυρο 4 στρογγυλά ταρτάκια, διαμέτρου 12-14 εκ.
  • Step 2 Πασπαλίζω με λίγο αλεύρι τον πάγκο της κουζίνας και ανοίγω το φύλλο σφολιάτας με την στενή πλευρά προς το μέρος μου. Με ένα μαχαίρι, κόβω τη σφολιάτα, κάθετα στη μέση, δημιουργώντας 2 μακριές και φαρδιές λωρίδες. Με ένα χοντρό πλάστη, ανοίγω το πρώτο κομμάτι σφολιάτας σε όσο πιο λεπτό φύλλο γίνεται. Αλείφω με λιωμένο βούτυρο και τυλίγω σε ρολό. Με το μαχαίρι, κόβω το ρολό κάθετα στη μέση, δημιουργώντας δύο μακριές λωρίδες. Τυλίγω την κάθε λωρίδα σε σαλίγκαρο και τη μεταφέρω σε βουτυρωμένο ταρτάκι. Επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία με το δεύτερο κομμάτι σφολιάτας. Αλείφω τα στριφτά σφολιατάκια με όσο βούτυρο έχει απομείνει και ψήνω στο φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν. Αποσύρω από το φούρνο, ξεφορμάρω τα ρολάκια και τα αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.
  • Step 3 Για την κρέμα κάστανο: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και «δουλεύω» με το σύρμα μέχρι να ενωθούν. Μεταφέρω την κρέμα κάστανο σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με δαντελωτή μύτη και αφήνω στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
  • Step 4 Για το σερβίρισμα: Γεμίζω τα σφολιατάκια με κρέμα κάστανο, σκορπίζω λίγα μαρόν γλασέ, κόκκινα φρούτα και ραντίζω με λίγο σιρόπι καραμέλα.

Related Posts

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΑ

Το μυρμηγκάτο είναι ένα νοσταλγικό γλύκισμα που συνήθιζαν πολύ στην Πρέβεζα και στα Γιάννενα. Η ιστορία του δεν είναι γνωστή αλλά σίγουρα ήταν πολύ αγαπημένο σαν κέικ αφού η τρούφα σοκολάτας του έδινε «παιχνιδιάρικη» όψη ενώ το σιρόπι, το απογειώνει γευστικά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΑΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ

Ένα κυριακάτικο και χορταστικό φαγάκι με αρώματα Μαρόκου. Το ρας ελ Χανούτ είναι από τα αγαπημένα μου μείγματα μπαχαρικών που ανακάλυψα στα ταξίδια μου στη Βόρεια Αφρική. Αναζητήστε το στα μεγάλα μπαχαράδικα!



Subscribe