destination taste!

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΠΑΡΗ

: 4
: 30 min
: 20 min

Φαγάκι εύκολο και νόστιμο. Οι σαρδέλες είναι μικρό και οικονομικό ψαράκι που σε συνδυασμό με την μελωμένη σάλτσα και την αλμυρούτσικη κάππαρη, μπορούν να γίνουν πραγματικό έδεσμα! Προσοχή στο αλάτισμα γιατί η κάππαρη είναι αρκετά αλμυρή.

Ingridients
  • 1 κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες και φιλεταρισμένες
  • 4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 300 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 πράσο (μόνο το λευκό και ανοιχτό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 60 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροσπασμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο + λίγο έξτρα για το σερβίρισμα
  • 60 ml Σαμιώτικο γλυκό κρασί
  • ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαρμυρισμένη + λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • Λίγο αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Instructions
  • Step 1 Σε μια κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερό), τα πράσα, τις πιπεριές, το σκόρδο και το τσίλι. Αλατίζω και σοτάρω για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνω με το σαμιώτικο κρασί, και μετά από 2 λεπτά προσθέτω το χυμό ντομάτας, τα αμύγδαλα, τα μπαχάρια, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζω την κατσαρόλα, χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά μέχρι να μελώσει. Αποσύρω από τη φωτιά και ρίχνω τη σάλτσα στο μπλέντερ. Πολτοποιώ μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά και προσθέτω τον μαϊντανό και την κάππαρη.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Αδειάζω τη σάλτσα σε ένα ταψί και την απλώνω. Πιάνω τις σαρδέλες ανά δύο ανοιγμένες και τις τοποθετώ επάνω στη σάλτσα. Ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά. Αποσύρω από το φούρνο, σκορπίζω λίγη ακόμη κάππαρη και ραντίζω με λίγο ωμό ελαιόλαδο. Σερβίρω αμέσως.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΣΥΚΑ

Προτιμήστε τα μαύρα, βασιλικά σύκα που είναι πιο γλυκά. Τον Αύγουστο είναι στα φόρτε τους.

ΛΑΔΕΡΑ… ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

ΛΑΔΕΡΑ… ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΕΛΛΑΔΑ!

Ίσως να είμαστε η μοναδική χώρα στον πλανήτη που έχει τέτοια κατηγορία συνταγών. Τα λαδερά φαγητά μας, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής και περιλαμβάνει εκατοντάδες συνταγές. Βασικό συστατικό… μα φυσικά το ελαιόλαδο, το οποίο κυριαρχεί στο μαγείρεμα, αλλά και τα λαχανικά που «παντρεύονται» για […]