Γλώσσα/Language/Langue/язык

destination taste!

SACHER TORTE

SACHER TORTE

SACHER TORTE

: 10-12
: 20 min
: 50 min

Διάσημο βιεννέζικο κέικ, πλούσιο σε σοκολάτα και μια λεπτή γέμιση μαρμελάδας βερίκοκο. Εμπνευστής του, ο Franz Sacher ένας νεαρός 16χρονος μαθητευόμενος ζαχαροπλάστης που έμελλε να φτιάξει το απόλυτο γαστρονομικό σύμβολο της Αυστρίας.

Ingridients
  • 7 αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 150 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ζαχαρένια διακοσμητικά για το στόλισμα
  • Για τη γέμιση
  • 200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • Για το γλάσο
  • 200 γρ. κουβερτούρα 72% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 20 ml σπορέλαιο
Instructions
  • Step 1 Για το κέικ: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Boυτυρώνω μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ. Βάζω στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και τα χτυπάω με το σύρμα μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτω έναν έναν τους κρόκους και τη βανίλια και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ενωθούν στα υλικά. Προσθέτω τη λιωμένη σοκολάτα και μόλις ενωθεί στο μίγμα, σταματάω το μίξερ.
  • Step 2 Σε ένα καθαρό μπολ βάζω τα ασπράδια και λίγο αλάτι και χτυπάω μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μικρές κορυφούλες. Προσθέτω πασπαλιστά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη, γυαλιστερή μαρέγκα. Ρίχνω την μαρέγκα σε δόσεις στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ. Αδειάζω το μείγμα στη φόρμα και ψήνω για 45-50 λεπτά. Δοκιμάζω με ένα σουβλάκι και αν βγει καθαρό, αποσύρω από το φούρνο. Ξεφορμάρω το κέικ και το αφήνω σε σχάρα να κρυώσει.
  • Step 3 Με ένα κοφτερό, πριονωτό μαχαίρι κόβω το κέικ σε δύο ισόπαχους δίσκους. Τοποθετώ τον πρώτο δίσκο κέικ σε μια σχάρα και απλώνω σε όλη την επιφάνεια την μαρμελάδα. Σκεπάζω με τον δεύτερο δίσκο και αφήνω στην άκρη.
  • Step 4 Για το γλάσο: Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός την ρίχνω στο μπολ με την κουβερτούρα. Αφήνω για 1 λεπτό και ανακατεύω μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό, γυαλιστερό γλάσο. Προσθέτω το σπορέλαιο, ανακατεύω και την αφήνω για 20 λεπτά.
  • Step 5 Τοποθετώ την τούρτα σε σχάρα και ρίχνω όλο το γλάσο στο κέντρο. Το αφήνω να τρέξει για να καλύψει και τα πλαϊνά. Μεταφέρω την τούρτα σε μια πιατέλα και στολίζω με ζαχαρένια διακοσμητικά.