Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

destination taste!

S. Pellegrino Young Chef 2018

S. Pellegrino Young Chef 2018

ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΑΣ CHEF ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΛΙΚΟ!

Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΚΟΝΤΕΣΟΠΟΥΛΟΥ ανακηρύχθηκε νικήτρια για τις Χώρες της Μεσογείου, στον Τοπικό Διαγωνισμό S.Pellegrino Young Chef 2018 που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και τις υπόλοιπες Μεσογειακές χώρες στον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο το 2018.
Μετά από μια ημέρα γεμάτη ένταση, μαγειρικό πάθος, μυρωδιές και χρώματα από όλες τις περιοχές της Μεσογείου, οι 10 ημιφιναλιστ του διαγωνισμού S.Pellegrino Young Chef παρουσίασαν τα signature dishes τους σε μια κριτική επιτροπή από 3 διακεκριμένα μέλη: ο πολυ-βραβευμένος Έλληνας Νίκος Ρούσσος, Chef και ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Funky Gourmet” με δύο αστέρια Michelin, καθώς και του OPSO στο Λονδίνο, ο Ισραηλινός Chef Chaim Cohen, μια ηγετική φυσιογνωμία στην γαστρονομική σκηνή του Ισραήλ και μέλος στην κριτική επιτροπή του τηλεοπτικού show “Master Chef” και ο Τούρκος Chef İsmet Saz, Chef & Ιδιοκτήτης του εστιατορίου TOI Akaretler.

Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου «Ελλήνων Γεύσεις»
Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου «Ελλήνων Γεύσεις»

Όλοι οι κριτές δοκίμασαν και αξιολόγησαν κάθε signature πιάτο που μαγείρεψε και παρουσίασε κάθε ένας από τους 10 φιναλίστ, με γνώμονα τους πέντε ‘’Χρυσούς Κανόνες’’: συστατικά, ικανότητες, εφευρετικότητα, ομορφιά και μήνυμα!
Νικήτρια στον Τοπικό Διαγωνισμό ανακυρύχθηκε η Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, με το πιάτο “Ελλήνων Γεύσεις“, ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα Ελληνικά προϊόντα που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες στη διατροφή τους… μια ωδή στις γαστρονομικές ρίζες της χώρας μας.
Σημαντική ελληνική παρουσία και αυτή του Νίκου Μαυρόκωστα, που με το πιάτο του «Μεσογειακή “ψυχή” με θαλασσινά και αυγοτάραχο» κέρδισε τις εντυπώσεις των κριτών για την άριστη τεχνική και τις αυθεντικές γεύσεις του.
Η Κωνσταντίνα προχωρά στον Παγκόσμιο Τελικό που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2018 στο Μιλάνο της Ιταλίας, ανάμεσα σε 21 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο. “Είμαι πολύ χαρούμενη που πήρα μέρος στον διαγωνισμό και κατάφερα μέσα από τη δουλειά μου να αναδείξω τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μου! Είναι μοναδική εμπειρία να γνωρίζεις, να μαγειρεύεις και να κρίνεσαι από έμπειρους Chef από διαφορετικές χώρες με διαφορετικές προσεγγίσεις και είναι μοναδική εμπειρία να έρχεσαι κοντά με ανθρώπους στην ηλικιά σου που μπορεί να μη μιλάτε την ίδια γλώσσα αλλά έχετε ένα κοινό πάθος: την ανάδειξη της σύγχρονης γαστρονομίας”.

Νίκος Μαυρόκωστας Μεσογειακή ''ψυχή''
Νίκος Μαυρόκωστας Μεσογειακή ”ψυχή”

Μέχρι τον μεγάλο τελικό, η Κωνσταντίνα, με την υποστήριξη και την καθοδήγηση του μέντορά της Νίκου Ρούσσου, καλείται να εξελίξει το signature πιάτο της και να αναδείξει ακόμα περισσότερο τα υλικά, τις τεχνικές, την παρουσίαση και την ιστορία του!
Αποκλειστικό υλικό και σχετικές ενημερώσεις για την εξέλιξη του S.Pellegrino Young Chef 2018 διαγωνισμού θα δημοσιεύονται τακτικά στο www.sanpellegrino.com. Ακολουθείστε επίσης το Facebook και το Instagram, μέσω του #SPYoungChef.

Σχετικά με το S.Pellegrino and Acqua Panna
Το S.Pellegrino, Acqua Panna και Sanpellegrino Sparkling Fruit Beverages είναι διεθνείς εμπορικά σήματα του Sanpellegrino S.p.A., το οποίο έχει έδρα το Μιλάνο στην Ιταλία. Με διανομή  σε περισσότερες από 130 χώρες μέσα από υποκαταστήματα και διανομείς και στις 5 ηπείρους, αυτά τα προϊόντα αντιπροσωπεύουν την εξαιρετική ποιότητα λόγω της καταγωγής τους και της τέλειας απόδοσης του Ιταλικού στιλ παγκοσμίως ως μία σύνθεση ευχαρίστησης, υγείας και ευεξίας. Ιδρύθηκε το 1899 και το Sanpellegrino S.p.A αποτελεί ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο των αναψυκτικών στην Ιταλία με την σειρά των ανθρακούχων νερών της, μη αλκοολούχων απεριτίφ, ποτών και κρύου τσαγιού. Ως ο κύριος παραγωγός ανθρακούχων νερών της Ιταλίας, έχει δεσμευτεί ανέκαθεν να προάγει αυτό το βασικό αγαθό καλό του πλανήτη και να εργάζεται με ευθύνη και με πάθος έτσι ώστε να βεβαιώσει ότι αυτή η πηγή έχει ένα ασφαλές μέλλον.


Related Posts

BOULETTES DE FROMAGE AUX FRUITS SECS ET AU METAXA

BOULETTES DE FROMAGE AUX FRUITS SECS ET AU METAXA

De très bonnes boulettes avec sa texture crémeuse qui donne un excellent contraste avec ses fruits secs. Pour accueillir de façon différente vos invités.

ΜΠΑΡΕΣ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ SUPER FRUITS

ΜΠΑΡΕΣ ΡΥΖΙΟΥ ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΩΜΗΣ ΚΑΙ SUPER FRUITS

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Πρωτεΐνες, βιταμίνες της ομάδας Β και μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών καθιστούν την επιλογή των μπαρών ρυζιού με νιφάδες βρώμης και super fruits ως ένα τέλειο πρωινό ή και ενδιάμεσο γεύμα.