destination taste!

ΡΥΖΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΡΥΖΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

ΡΥΖΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΓΕΜΙΣΤΟΙ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ

: 4-6
: 20 min
: 5 min
           
: 2 hr

Θα τους λατρέψουν τα παιδιά αφού τρώγονται σαν ορεκτικό ή μεζεδάκι. Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε μετά το πανάρισμα να τους παγώσετε για 1 ώρα στο ψυγείο και να τους ψήσετε για 20-25 λεπτά στους 180°C.

Ingridients
  • 600 γρ. βρασμένο ελληνικό ρύζι, μεσόσπερμο γλασέ (το μετράτε αφού βράσει)
  • 80 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • 40 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (βασιλικό, μαϊντανό, ρίγανη, σχοινόπρασο)
  • 1 μεγάλο κρόκο αυγού
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 γρ. μοτσαρέλα
  • Για το πανάρισμα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο με 2 κουταλιές παγωμένο γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά, τριμμένη
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το βρασμένο ρύζι, την γραβιέρα, την κρέμα γάλακτος, τα μυρωδικά και τον κρόκο. Αλατοπιπερώνω και ζυμώνω λίγο με τα χέρια.
  • Step 2 Κόβω την μοτσαρέλα σε 16 κύβους. Παίρνω 3 κουταλιές από το μείγμα του ρυζιού και το πιέζω στις παλάμες μου για να γίνει πλατύ. Βάζω ένα κύβο μοτσαρέλα στο κέντρο και πλάθω σε στρογγυλό μπαλάκι. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Step 3 Πανάρω τα μπαλάκια πρώτα στο αλεύρι, μετά στο χτυπημένο αυγό και τέλος στην φρυγανιά. Βάζω μπαλάκια σε ένα δίσκο, σκεπάζω με μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο, το λιγότερο για 2 ώρες.
  • Step 4 Ζεσταίνω αρκετό ελαιόλαδο σε μια βαθιά κατσαρόλα και τηγανίζω τους ρυζοκεφτέδες για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Step 5 Τους σερβίρω ζεστούς με δροσερό γιαούρτι με μυρωδικά και ξύσμα λεμονιού.

Related Posts

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Ακούγεται περίεργο το καβουρδισμένο αλεύρι αλλά σας διαβεβαιώ ότι θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά του. Δίνει αρώματα καψαλισμένου φουντουκιού και κάνει την κρέμα πεντανόστιμη!