destination taste!

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ

: 2
: 20 min
           
: 2 hr

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Γεύμα στο οποίο περιλαμβάνονται μία σημαντική ποικιλία θρεπτικών συστατικών! Σίδηρος για καλύτερη αιμοποίηση, πρωτεΐνες υψηλής διατροφικής αξίας για αποτελεσματικές βιολογικές λειτουργίες και άλλα συστατικά (π.χ. κρεατίνη) για την τόνωση του μυϊκού συστήματος. Η θρεπτική πληρότητα του πιάτου συμπληρώνεται με την παρουσία βιταμινών του συμπλέγματος Β, οι οποίες ενισχύουν σημαντικά το νευρικό σύστημα και αναβαθμίζουν τη λειτουργία του μεταβολισμού. Το φρέσκο τυρί κρέμα, η κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά και το στραγγιστό γιαούρτι ενισχύουν την απόδοση της συνταγής σε ασβέστιο και βιταμίνες Α και D. Τα θρεπτικά συστατικά αυτά σχετίζονται με την καλή οστική υγεία και τη θωράκιση του ανοσοποιητικού. Μία πρωτότυπη και παράλληλα πολύ γευστική συνταγή με την υπογραφή της αγαπημένης μας Ντίνας!

Ingridients
  • 150 γρ. ζαμπόν από μπούτι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Για τη γέμιση
  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά Arla
  • 60 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξύδι
Instructions
  • Step 1 Σε ένα μπολ αναμειγνύω τα υλικά της γέμισης εκτός της πιπεριάς και πιπερώνω. Απλώνω τις φέτες του αλλαντικού τη κάθε μια ξεχωριστά πάνω σε πλαστική μεμβράνη. Μοιράζω στο κέντρο τους την κρέμα τυριού και τα μπαστουνάκια πιπεριάς. Τυλίγω τις φέτες σε ρολά μέσα στη πλαστική μεμβράνη.
  • Step 2 Βάζω τα ρολά στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει η κρέμα. Την ώρα του σερβιρίσματος, βγάζω από το ψυγείο, αφαιρώ την πλαστική μεμβράνη και κόβω σε μεγάλα κομμάτια. Σερβίρω σε πιατέλα. Αν θέλω περιχύνω με λίγο επιπλέον, βαλσαμικό ξύδι.

Related Posts

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΚΕΪΚ ΜΕ ΜΑΝΟΥΡΙ, ΚΥΔΩΝΙΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

Ένα κέικ σκέτη απόλαυση… Το άρωμα του θυμαριού και του δεντρολίβανου σε συνδυασμό με το μανούρι και τα κυδώνια δίνουν μια πολύ εκλεπτυσμένη και ιδιαίτερη γεύση.

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΣΑΡΛΟΤ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Όλοι λατρεύουμε τον συνδυασμό σοκολάτα-μπανάνα. Εδώ σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή που θα εντυπωσιάσει τους πάντες με τη γεύση της αλλά κυρίως με την εμφάνισή της.