destination taste!

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

: 6-8
: 20 min
: 40 min

Η ροδακινόπιτα είναι από τις πιο δημοφιλής πίτες του καλοκαιριού. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο φρούτο θέλετε… βανίλιες, γιαρμάδες, νεκταρίνια, δαμάσκηνα… Αν είναι πολύ ζουμερά, αυξήστε λίγο το αλεύρι της γέμισης.

Ingridients
  • Για τη βάση
  • 200 γρ. μπισκότα
  • 120 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • 1 ασπράδι αυγού, ελαφρά χτυπημένο
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 1 κιλό ροδάκινα
  • 50 γρ. αγελαδινό βούτυρο, λιωμένο
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • Ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισμα
  • Για την επιφάνεια + το σερβίρισμα
  • 1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου
  • 1 ασπράδι ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα
  • Ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Instructions
  • Step 1 Βάζω τα μπισκότα στο μούλτι και τα θρυμματίζω μέχρι να γίνουν σκόνη. Αδειάζω τα τριμμένα μπισκότα σε ένα μπολ και προσθέτω το αλάτι, το αλεύρι, το ασπράδι και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά για να δημιουργηθεί ένα λασπωτό αλλά ψιχουλιαστό μείγμα. Αδειάζω το μείγμα σε μια ταρτιέρα και πιέζω με τα χέρια μου για να καλύψω τη βάση και τα τοιχώματα.
  • Step 2 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  • Step 3 Κρατάω 1 ροδάκινο στην άκρη, κόβω τα υπόλοιπα σε λεπτά φετάκια και τα ρίχνω σε ένα μπολ. Προσθέτω όλα τα υλικά της γέμισης, ανακατεύω και τα αδειάζω στην ταρτιέρα, σκορπίζοντας τα ροδάκινα για να απλώσουν παντού.
  • Step 4 Απλώνω τη σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας και χρησιμοποιώντας ένα χάρακα και το ροδάκι της πίτσας, κόβω λεπτές λωρίδες πάχους 1 εκ.
  • Step 5 Τοποθετώ ένα μικρό τσέρκι στο κέντρο της ταρτιέρας, επάνω στα ροδάκινα και αλείφω με χτυπημένο ασπράδι τις άκρες της βάσης. Παίρνοντας μία μία της λωρίδες σφολιάτας αρχίζω να τις τοποθετώ ακτινωτά γύρω από το τσέρκι, πιέζοντάς τες ελαφρά για να κολλήσουν στην άκρη της ταρτιέρας.
  • Step 6 Αφού τελειώσω με όλες τις λωρίδες, αφαιρώ το κεντρικό τσέρκι, κόβω το ροδάκινο που έχω κρατήσει σε λεπτές φέτες και γεμίζω το κέντρο. Αλείφω τις λωρίδες με χτυπημένο ασπράδι και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι λωρίδες.
  • Step 7 Βγάζω από το φούρνο, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.

Related Posts

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

ΑΥΓΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ

Μια πασχαλινή αυγοσαλάτα που αξιοποιεί τα κόκκινα αυγά που έχουμε σε αφθονία. Ο αρακάς, τα καροτάκια, το δροσερό γιαούρτι αλλά και η πικάντικη βινεγκρέτ με λευκό βαλσάμικο με φραγκόσυκο δίνουν ένταση και χρώμα.

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΜΕ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Το βασικό συστατικό των μπιφτεκιών είναι τα μαυρομάτικα φασόλια , τα οποία αποτελούν μια από τις πιο θρεπτικές επιλογές οσπρίων. Τα μαυρομάτικα είναι άριστη πηγή σιδήρου γεγονός που τα καθιστά απαραίτητη τροφή για τα κορίτσια από 13 ετών άνω…



Subscribe