destination taste!

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

: 4
: 10 min
: 25 min

Πιάτο με έντονες οξύτητες για όσους αγαπούν τα δυνατά αρώματα. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα εσπεριδοειδή επιλέγοντας γκρέιπφρουτ, λάιμ, σαγκουίνι, κίτρο...

Ingridients
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1000 ml (περίπου) λαχανικών, καυτός
  • 300 γρ. ρύζι Καρολίνα ή αρμόριο
  • 80 ml λικέρ πορτοκάλι
  • χυμός & ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • χυμός & ξύσμα από 1 λεμόνι
  • χυμός & ξύσμα από 1 μανταρίνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το τελείωμα
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. πεκορίνο, τριμμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
Instructions
  • Step 1 Βάζω το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθούν και προσθέτω το κρεμμύδι. Σοτάρω για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί και προσθέτω το ρύζι. Συνεχίζω το σοτάρισμα ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει το ρύζι και να γίνει διάφανο. Σβήνω με το λικέρ πορτοκάλι και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ξεκινάω να ρίχνω τον καυτό ζωμό με μια κουτάλα της σούπας και προσθέτω κουταλιές μόνο όταν δω ότι έχει απορροφηθεί η προηγούμενη δόση. Η διαδικασία αυτή θα κρατήσει περίπου 20 λεπτά.
  • Step 2 Προσθέτω τους χυμούς το φρούτων, αφήνω να βράσει για 2 λεπτά το ριζότο και αποσύρω το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτω τα ξύσματα, το βούτυρο, το κουκουνάρι και το πεκορίνο. Ανακατεύω καλά και σερβίρω αμέσως.

Related Posts

Η ΔΙΑΙΤΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ…

Η ΔΙΑΙΤΑ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ…

Οι διακοπές χαρακτηρίζονται από ατελείωτες ώρες ξεγνοιασιάς που καταλήγουν σε παραθαλάσσια ταβερνάκια ή μπαράκια. Ωστόσο, για πολλούς το άγχος της αύξησης βάρους παραμένει μιας και οι θαλασσινοί μεζέδες, τα ουζάκια και τα παγωτά κάνουν τον δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει. Έτσι προκειμένου να απολαύσετε τις […]

ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΠΡΑΣΙΝΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Χρώμα και άρωμα στο ριζότο που θα λατρέψετε. Ο πολτός σκόρδου σε συνδυασμό με τα αρωματικά χόρτα γίνονται το τέλειο «χαλί» για τις γαρίδες.