destination taste!

Prep Time 40 min Cook Time 20 min Total Time 1 hr Servings: 6

Υλικά

Για την τούρτα

Για το ριζότο

Εκτέλεση

Για τα κολοκύθια

  1. Ζεσταίνω καλά ένα μεγάλο σχαροτήγανο. Πλένω τα κολοκύθια και τα κόβω σε λεπτές, μακριές φέτες. Με ένα πινέλο αλείφω τα κολοκύθια με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνω για 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά.

  2. Στρώνω τα ψημένα κολοκύθια σε μια φόρμα 26-28 εκ. με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσω ένα ακτινωτό σχήμα, καλύπτοντας τη βάση, τα τοιχώματα και αφήνοντας περίπου το μισό από το μήκος του κολοκυθιού να εξέχει από την φόρμα.

  3. Αφήνω τη φόρμα στην άκρη. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.

Για το ριζότο

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω το μισό βούτυρο να λιώσει απαλά. Ρίχνω το κρεμμύδι και το σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα μανιτάρια και τα μαγειρεύω σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να απελευθερώσουν τα υγρά τους. Προσθέτω το ρύζι και συνεχίζω το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Σβήνω με το κρασί και μαγειρεύω για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν οι αλκοόλες.

  2. Ξεκινάω να ρίχνω τον καυτό ζωμό (1 κουτάλα τη φορά) και προσθέτω κάθε φορά που απορροφάτε ο ζωμός. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει για 20-25 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι al dente. Tέλος, προσθέτω το υπόλοιπο βούτυρο, την παρμεζάνα, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και αποσύρω από τη φωτιά.

  3. Aδειάζω το ριζότο στη φόρμα με τα στρωμένα κολοκυθάκια. Προσθέτω το χτυπημένο αυγό,  και σκορπίζω το καπνιστό τυρί. Κλείνω το ριζότο με τα κολοκυθάκια που περισσεύουν από τη φόρμα. Ραντίζω με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνω για 20 λεπτά.

  4. Αποσύρω από το φούρνο, αφήνω να σταθεί για 15 λεπτά και αναποδογυρίζω σε πιατέλα.

author-sign

Δείτε επίσης...