προορισμός…γεύση!

Prep Time 15 λεπ Cook Time 15 λεπ Rest Time 3 ώρα Total Time 3 ώρες 30 λεπτά. Δυσκολία: Για αρχάριους Servings: 6 Best Season: Για όλες τις εποχές

Υλικά

Για τις τάρτες

Για την λευκή γκανάζ

Για την επιφάνεια

Εκτέλεση

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για τις τάρτες

  1. Κοσκινίζω στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, την ζάχαρη άχνη, το βούτυρο και το αλάτι. Βάζω το μίξερ σε λειτουργία (με το φτερό) και δουλεύω μέχρι να ψιχουλιαστεί το βούτυρο και να να ενωθεί με τα στεγνά υλικά δημιουργώντας τρίμματα. Προσθέτω το αυγό και δουλεύω μέχρι να ενωθούν σε ενιαία ζύμη.

  2. Μεταφέρω τη ζύμη ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικό χαρτί και ανοίγω με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο. Μεταφέρω το φύλλο στο ψυγείο (επάνω σε ένα δίσκο) και το αφήνω για 1 ώρα να παγώσει.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις. Βουτυρώνω ελαφρά 6 ταρτιέρες 10 εκ.

  4. Βγάζω το φύλλο ζύμης από το ψυγείο και κόβω 6 κύκλους διαμέτρου 14 εκ. Μεταφέρω τις ζύμες στις ταρτιέρες και πιέζω λίγο να κολλήσουν καλά στην βάση και τα τοιχώματα. Ψήνω τις άδειες ταρτιέρες για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρω από το φούρνο και τις αφήνω σε σχάρα να κρυώσουν.

Για την γκανάζ

  1. Βάζω σε ένα μπολ την θρυμματισμένη σοκολάτα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και λιώνω στα μικροκύματα (ή σε μπεν μαρί). Ανακατεύω με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και το βούτυρο.

  2. Μοιράζω την γκανάζ στις άδειες ταρτιέρες και στολίζω με κόκκινα φρούτα. Βάζω τις τάρτες στο ψυγείο για 2 ώρες πριν τις σερβίρω.

    Ταρτάκια με λευκή γκανάζ και κόκκινα φρούτα
Keywords: ταρτάκια λευκή γκανάζ κόκκινα φρούτα

User Reviews

5 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
1
4 Stars
0
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. Alexandra

    Mouth-watering

  1. Alexandra

    Mouth-watering