Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Τάρτα με μαρέγκα και σοκολάτα

Τάρτα με σοκολατένια μαρέγκα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 38 λεπ Total Time: 1 ώρα 8 λεπτά.
Servings 6
Best Season Χειμώνας
Υλικά
    Για τη βάση
  • 120 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητας, ψιλοκομμένη
  • 80 γρ. αγελαδινό βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 80 ml Peleano Rose
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 50 γρ. κακάο άγλυκο, κοσκινισμένο
  • Για την μαρέγκα
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια, υγρή
  • 50 γρ. κουβερτούρα, λιωμένο
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C. Βουτυρώνω καλά μια στρογγυλή ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ., και στρώνω με αντικολλητικό χαρτί.

  2. Βάζω το βούτυρο και την κουβερτούρα σε ένα μπολ και τα λιώνω σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Ανακατεύω καλά να μόλις ενωθούν προσθέτω, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια. Ανακατεύω με το σύρμα και προσθέτω το Peleano και τα αυγά. Χτυπάω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να αφρατέψουν. Τέλος, προσθέτω το κακάο και ανακατεύω με μια μαρίζ. Aδειάζω το μείγμα στην ταρτιέρα και ψήνω στο φούρνο για 18 λεπτά.

  3. Δέκα λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο της βάσης ξεκινάω την μαρέγκα.
    Βάζω τα ασπράδια της μαρέγκας στον κάδο του μίξερ και χτυπάω με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη μαρέγκα. Χωρίς να σταματήσω το μίξερ ρίχνω με αργή ροή τη ζάχαρη και μόλις ενσωματωθεί στην μαρέγκα προσθέτω το αλάτι και τη βανίλια.

  4. Βγάζω την βάση από το φούρνο και ανεβάζω την θερμοκρασία στους 180°C.

  5. Aδειάζω την μαρέγκα στην βάση και την απλώνω ελαφρά. Ρίχνω την λιωμένη κουβερτούρα έτσι ώστε να δημιουργηθούν όμορφα «νερά» και επαναφέρω στο φούρνο συνεχίζοντας το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.

  6. Αποσύρω από το φούρνο, αφήνω την τάρτα να κρυώσει και σερβίρω.

Keywords: τάρτα με μαρέγκα,σοκολάτα

Σας ευχαριστώ!