Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ρύζι τηγανητό με λαχανικά και αυγά

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 3 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 3 κουτ. σούπας Lurpak Soft
  • 3 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
  • 10 μίνι καλαμποκάκια κονσέρβας, καλά στραγγισμένα
  • 4 φλιτζ. τσαγιού βρασμένο ρύζι jasmin, πολύ καλά στραγγισμένο
  • ελάχιστο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνω καλά 1 κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλιά σησαμέλαιο ρίχνω τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαγειρευτούν αλλά να έχουν τη μορφή σκραμπλ.

  2. Αδειάζω τα αυγά σε ένα πιάτο και επαναφέρω το γουόκ στη φωτιά.

  3. Ρίχνω το υπόλοιπο lurpak και το υπόλοιπο σησαμέλαιο να ζεσταθούν. Ρίχνω τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τα ανάμεικτα λαχανικά και τα καλαμποκάκια, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.

  4. Προσθέτω το βρασμένο ρύζι και τα αυγά. Διορθώνω το αλατοπίπερο και σερβίρω αμέσως.

Keywords: ρυζι τηγανητο λαχανικα αυγα

Σας ευχαριστώ!