Τα σανγκουίνια είναι πιο ζουμερά και σαφώς πιο έντονα σε χρώμα και άρωμα. Αναζητήστε βιολογικά και ακέρωτα γιατί θα τα χρησιμοποιήσετε με τη φλούδα τους.

Πορτοκαλόπιτα με σανγκουίνια
Ingredients
Εκτέλεση/Instructions
-
Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουν για 6-8 λεπτά
-
Κατεβάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει
-
Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις
-
Βγάζω το φύλλο κρούστας από την συσκευασία του και χωρίς να το ξεδιπλώσω το κόβω σε λεπτές λωρίδες
-
Ανοίγω με τα χέρια μου τις λωρίδες και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβω ξανά σε πολύ μικρά κομματάκια (σαν χαρτοπόλεμος)
-
Τα απλώνω σε λαμαρίνες και τα ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά
-
Tα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν
-
Βάζω τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάω στην κουζινομηχανή με το σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα
-
Προσθέτω το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες και χτυπάω μέχρι να ενωθούν
-
Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ και τα κρύα φύλλα και ανακατεύω απαλά με μια κουτάλα
-
Kόβω τα σαγκουίνια σε ισόπαχες λεπτές ροδέλες
-
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα
-
Βουτυρώνω μια φόρμα 24 εκ
-
με αποσπώμενα τοιχώματα, και στρώνω τις φέτες από τα σαγκουίνια στο πυθμένα και στα τοιχώματα
-
Βάζω το ταψί στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο για να μην μετακινούνται οι ροδέλες πορτοκαλιού
-
Αδειάζω το μίγμα του κάδου του μίξερ πάνω από τις ροδέλες πορτοκαλιών
-
Με ένα μικρό κουταλάκι μοιράζω τη μαρμελάδα σαγκουίνι σε διάφορα σημεία της επιφάνειας του μίγματος
-
Στρώνω καλά με ένα κουτάλι και ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσει καλά
-
Μόλις τη βγάλω από το φούρνο, τη σιροπιάζω αμέσως με το κρύο σιρόπι
-
Περιμένω λίγο να απορροφήσει το σιρόπι καλά και αναποδογυρίζω τη πίτα σε μια πιατέλα
-
Κόβω σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρω