destination taste!

Τα σανγκουίνια είναι πιο ζουμερά και σαφώς πιο έντονα σε χρώμα και άρωμα. Αναζητήστε βιολογικά και ακέρωτα γιατί θα τα χρησιμοποιήσετε με τη φλούδα τους.

Prep Time 20 min Cook Time 50 min Rest Time 30 min Total Time 1 hr 40 mins Servings: 10

Ingredients

Εκτέλεση/Instructions

  1. Για το σιρόπι: Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουν για 6-8 λεπτά

  2. Κατεβάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει

  3. Για την πίτα: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις

  4. Βγάζω το φύλλο κρούστας από την συσκευασία του και χωρίς να το ξεδιπλώσω το κόβω σε λεπτές λωρίδες

  5. Ανοίγω με τα χέρια μου τις λωρίδες και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβω ξανά σε πολύ μικρά κομματάκια (σαν χαρτοπόλεμος)

  6. Τα απλώνω σε λαμαρίνες και τα ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά

  7. Tα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν

  8. Βάζω τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάω στην κουζινομηχανή με το σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα

  9. Προσθέτω το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες και χτυπάω μέχρι να ενωθούν

  10. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ και τα κρύα φύλλα και ανακατεύω απαλά με μια κουτάλα

  11. Kόβω τα σαγκουίνια σε ισόπαχες λεπτές ροδέλες

  12. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα

  13. Βουτυρώνω μια φόρμα 24 εκ

  14. με αποσπώμενα τοιχώματα, και στρώνω τις φέτες από τα σαγκουίνια στο πυθμένα και στα τοιχώματα

  15. Βάζω το ταψί στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο για να μην μετακινούνται οι ροδέλες πορτοκαλιού

  16. Αδειάζω το μίγμα του κάδου του μίξερ πάνω από τις ροδέλες πορτοκαλιών

  17. Με ένα μικρό κουταλάκι μοιράζω τη μαρμελάδα σαγκουίνι σε διάφορα σημεία της επιφάνειας του μίγματος

  18. Στρώνω καλά με ένα κουτάλι και ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσει καλά

  19. Μόλις τη βγάλω από το φούρνο, τη σιροπιάζω αμέσως με το κρύο σιρόπι

  20. Περιμένω λίγο να απορροφήσει το σιρόπι καλά και αναποδογυρίζω τη πίτα σε μια πιατέλα

  21. Κόβω σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρω

author-sign

Δείτε επίσης...