προορισμός…γεύση!

Τα σανγκουίνια είναι πιο ζουμερά και σαφώς πιο έντονα σε χρώμα και άρωμα. Αναζητήστε βιολογικά και ακέρωτα γιατί θα τα χρησιμοποιήσετε με τη φλούδα τους.

πορτοκαλόπιτα με σανγκουίνια

πορτοκαλόπιτα με σανγκουίνια

4 from 1 vote
0 Add to Favorites
Prep Time 20 λεπ Cook Time 50 λεπ Rest Time 1 λεπ Total Time 1 ώρα 11 λεπτά. Δυσκολία: Για σχετικά έμπειρους Servings: 8 Best Season: Για όλες τις εποχές

Περιγραφή

Τα σανγκουίνια είναι πιο ζουμερά και σαφώς πιο έντονα σε χρώμα και άρωμα. Αναζητήστε βιολογικά και ακέρωτα γιατί θα τα χρησιμοποιήσετε με τη φλούδα τους.

Υλικά

Για το σιρόπι:

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:

Οδηγίες

Video
Ανενεργό Ενεργό

Για το σιρόπι:

  1. Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και τα αφήνω να βράσουν για 6-8 λεπτά. Κατεβάζω την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνω το σιρόπι να κρυώσει.
    blank

Για την πίτα:

  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βγάζω το φύλλο κρούστας από την συσκευασία του και χωρίς να το ξεδιπλώσω το κόβω σε λεπτές λωρίδες. Ανοίγω με τα χέρια μου τις λωρίδες και χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μαχαίρι το κόβω ξανά σε πολύ μικρά κομματάκια (σαν χαρτοπόλεμος). Τα απλώνω σε λαμαρίνες και τα ψήνω στο φούρνο για 15 λεπτά. Tα βγάζω από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν.
    blank
  2. Βάζω τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάω στην κουζινομηχανή με το σύρμα, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα. Προσθέτω το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες και χτυπάω μέχρι να ενωθούν. Σταματάω το μίξερ και προσθέτω το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ και τα κρύα φύλλα και ανακατεύω απαλά με μια κουτάλα. Kόβω τα σαγκουίνια σε ισόπαχες λεπτές ροδέλες.
    blank
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Βουτυρώνω μια φόρμα 24 εκ. με αποσπώμενα τοιχώματα, και στρώνω τις φέτες από τα σαγκουίνια στο πυθμένα και στα τοιχώματα. Βάζω το ταψί στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο για να μην μετακινούνται οι ροδέλες πορτοκαλιού.
    blank
  4. Αδειάζω το μίγμα του κάδου του μίξερ πάνω από τις ροδέλες πορτοκαλιών. Με ένα μικρό κουταλάκι μοιράζω τη μαρμελάδα σαγκουίνι σε διάφορα σημεία της επιφάνειας του μίγματος. Στρώνω καλά με ένα κουτάλι και ψήνω την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσει καλά.
    blank
  5. Μόλις τη βγάλω από το φούρνο, τη σιροπιάζω αμέσως με το κρύο σιρόπι. Περιμένω λίγο να απορροφήσει το σιρόπι καλά και αναποδογυρίζω τη πίτα σε μια πιατέλα. Κόβω σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρω.
    blank
Keywords: πορτοκαλόπιτα σανγκουίνια

User Reviews

4 out of 5
1 Customer Ratings
5 Stars
0
4 Stars
1
3 Stars
0
2 Stars
0
1 Star
0
Add a review

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

  1. germar

    Exciting!

  1. germar

    Exciting!