Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πίτα με χόρτα της Άνοιξης και κοτόπουλο

Πίτα με χόρτα της Άνοιξης και κοτόπουλο
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method ,
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 30 λεπτά.
Servings 10
Υλικά
  • 8 φύλλα χωριάτικα
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
  • 300 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 150 γρ. γραβιέρα Κρήτης, γλυκιά, τριμμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ψήσιμο
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • 150 γρ. γάλα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Λαδώνω καλά ένα ταψάκι διαμέτρου 26-28 εκ.

  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνω 2 κουταλιές από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρω το πράσο, την πιπεριά και το κοτόπουλο για 5 λεπτά ανακατεύοντας. Αποσύρω από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω και το αφήνω στην άκρη.

  3. Πλένω καλά όλα τα χορταρικά και τα μυρωδικά και τα κόβω σε μέτρια κομμάτια. Τα βάζω σε ένα σουρωτήρι, αλατίζω καλά και τρίβω με τα χέρια μου για να μαραθούν. Τα στίβω και τα μεταφέρω σε μια λεκάνη. Προσθέτω το κοτόπουλο με το πράσο και την πιπεριά, την τριμμένη γραβιέρα, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά και αφήνω στην άκρη.

  4. Στρώνω 4 χωριάτικα φύλλα στο ταψάκι, λαδώνοντάς τα καλά μεταξύ τους, φροντίζοντας να εξέχουν από τα τοιχώματα του ταψιού. Αδειάζω την γέμιση και ισιώνω με ένα κουτάλι. Γυρίζω τα φύλλα που εξέχουν από τα τοιχώματα και καλύπτω με τα 3 φύλλα λαδωμένα μεταξύ τους. Τέλος, στρώνω το τελευταίο φύλλο, τσαλακωμένο, πιέζοντάς με ένα κουτάλι στις άκρες του για να «σφινώσει» στα τοιχώματα.

  5. Σε ένα μπολ χτυπάω τα υλικά για το ψήσιμο (αυγά, γάλα, αλάτι, πιπέρι) και ραντίσω όλη την πίτα. Ψήνω στο φούρνο για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

Keywords: πίτα με χόρτα της άνοιξης,κοτόπουλο

Σας ευχαριστώ!